Tre veckor kvar!Nu börjar magen att bli rund på Aza. Valpning beräknas ske dagarna kring midsommar.

Torsdag 28/5

18.29
Hurra! Calle har klarat ALLA testerna i Västerås och Stockholm till pilotutbildningen. Det är däremot inte helt klart att han blir antagen. Nu hänger det på betygen, men det är nog inga problem eftersom Calle hade väldigt bra betyg när han slutade 9:an. Nu håller vi alla tummar och tår för att Calle ska bli antagen.

Men hu så hemskt, han ska flytta ca 30 mil från mamma...

Tisdag 26/5

16.39
Ja, nu har jag lämnat Calle vid  järnvägsstationen för vidare transport till Västerås. Han ska göra olika tester för att se om han passar till pilot. Han har kommit in betygsmässigt, nu gäller det stresstålighet mm. Så spännande!!!

Själv ska jag strax åka till frissan och klippa mig. Känns skönt att bli ompysslad en liten stund. Som mamma och hustru är det sällan man blir ompysslad. Tycker nog att  det är mest  som jag pysslar om de andra i familjen inkl Aza.

Aza, ja... hon har nog fått graviditetsnojja. Hon har kissat inne på hallgolvet två nätter i sträck. Suck, vad vill hon har sagt med det?

Vår långa gångmatta i hallen tvättades ute på garageuppfarten i går kväll och läggs inte på förrän vi vet varför Aza kissar inne på nätterna.

Aza mage har vuxit ordentligt nu, och hon äter faktiskt också. Har varit lite dåligt med ätande fram tills nu.  Hon är pigg och glad och följer mer än gärna ut på promenad. Ska bli så spännande med valpar...

Bilder från Kristi Himmelfärdshelgen i stugan


Calle - vår guldmedaljör!!!Dackegymnasternas pojklag har vunnit RM i gymnastik idag!!!

Aza börjar bli tjockis :-)Jag vet, ingen skärpa på bilden. Den är tagen med Kjelles mobilkamera!

Söndag 24/5

20.01

Calle är på väg hem från Stockholm, där han har varit med sitt lag, Dackegymnasterna, och tävlat. De tävlar i gymnastik och nu har de varit på Riksmästerskapen i Täby .
Dackegymnasternas pojkar vann pojkgruppen!!!  Jättegrattis!!!

Inte dåligt gjort då det var 9 lag som deltog, och det var första gången de var med på en så stor tävling. Normalt sett är det 2-3 deltagande lag på tävlingarna. De har kämpat och tränat oerhört mycket inför denna tävlingen, framför allt det fristående programmet.

Vi har köpt en tårta som vi ska fira med i kväll! Och skåla i cider för vår duktiga gymnast :-)))

11.15
Kan med sorg berätta att Azas far, Spike, fick avlivas igår. Han blev svårt biten i strupen av en annan hund. Ni kan läsa mer på vallgaren.blogg.se


Lördag 23/5

Hemma igen efter några underbara dagar i stugan. Vi har bla haft besök av familjen Hilding, alltid lika roligt. Det blir alltid såååå tramsigt och skrattigt när vi träffas.

Sen har ju Kjelle byggt ett cykelskjul med lite handräckning av mig. Jag klippte gräset i torsdags, i bikini! Med resultatet att jag har södra Sveriges rödaste axlar... men gräsmattan blev fin!!!

Idag bestämde vi oss för att åka hem på kvällen istället för söndag morgon. Det ger oss sovmorgon eftersom Kjelle behöver arbeta. Inte helt fel...

Har inte hunnit lägga in helgens bilder i datorn. Ska göra det i morgon.


Måndag 18/5

Idag säger vi grattis till Calle som fyller 17 år!!!

Vi har ätit tårta och skrålat "Ja, må han leva..."  för Calle ikväll. Samt överlämnat presenter. På morgonen bjöd vi honom frukost på sängen och gav några presenter då också.

Det har kommit en det grattis via telefon också.

Nu ska jag bara ta det lugnt, har en förfärlig huvudvärk i kväll.

Lite bilder från helgenLisa före make-upen på Face StockholmLisa efteråtJa, då är man minstingen i familjen :-)Ser ni kontakten vi har?

Söndag 17/5

20.41
Nu har jag dammat av min gamla crosstrainer! Jisses så skönt att gå 30 min på den i stenhårt tempo med Magnus Uggla i öronen. Kände riktigt hur bra min kropp mår bra av det. Har inte gått på den sen Aza kom till oss. Förr gick jag ca 4-5 gånger i veckan. Kan konstatera att jag vägde lite mindre då. Om vi inte kan motionera Aza lika mycket  framöver kommar jag att gå på crosstrainern oftare. Nu väntar en härlig dusch...

18.00
Ja, det här datumet för 17 år sedan var vi på förlossningen och väntade på Calle! Det var faktiskt också en söndag. Han föddes den 18 maj klockan 01.10. Calle var 49 cm lång och vägde 3070 gram. Föddes i vidöppen hjässbjudning med något deformerat huvud som rättade till sig efter några dagar. Vi brukar säga att Calle föddes med hög hatt!

Lisa och jag är nyss hemkomna eftter att ha träffat Olsen och Connie på hundrastgården. Jättetrevligt att träffas igen!Det går alldeles för lång tid mellan träffarna.

Det märks att Aza med stor sannolikhet är dräktig. Inget intresse alls att leka med Olsen som försökta att rida på Aza. Men det sa hon MYCKET bestämt ifrån att det inte var okej. Vi gjorde så att Olsen fick vara i den lilla rastgården medan vi tränade inkallning med Aza i den stora rastgården. Inkallning som gick riktigt bra trots att Lisa "störde" med korvbit. Sen gick vi en sväng, därefter satte jag Aza i bilen när Olsen tränade.

Tyvärr tog batteriet i kameran slut efter EN bild... Connie hade också kamera med sig, hoppas att hon lägger ut lite bilder.

Tack Ninni för tipset, det var kanonbra att träna inkallning i rastgåren. Det ska bli fler träningar där.

Nu står dammsugaren i hallen och ropar på mig " kom, jag vill jobba..."

Trabant!Calle provsitter Trabant P 601S årsmodell 1963 

Aza"Var god stör ej - mys pågår..." 

AzaAza är en sann livsnjutare...

Fredag 15/5

16.32
Nyss hemkomna efter en promenad till Iva Kvantum på Norremark. Lisa köpte sig lite naturgodis som hon ska smaska på i kväll. Själv köpte jag jordgubbar som vi ska avnjuta till dessert i kväll. Belgiska jordgubbar är faktiskt helt okej, inte riktigt lika goda som svenska men nästan.

Jag märker en stor skillnad på Aza efter lydnadskursen. Har fått en helt annan kontakt med henne. Tänk att godis och småprat kan göra så mycket. Aza är mycket mera lyhörd nu. Det  kombinerat med att jag kan fånga hennes uppmärksamhet på ett tidigare stadium. Hon drar inte iväg med nosen i marken på samma sätt nu.

Det går ju åt rätt mycket hundgodis, men det får vara så nu när vi tränar. Jag delar en Frolic i 8 bitar så det blir inte mycket åt gången.

Nu ska jag strax gå och ta mig en god kopp te och samla kraft till att börja med maten...

Torsdag 14/5

13.25
Hoppas att Ninni kommer ihåg våra poäng för avslutat kurs i igår.

13.15
Idag till frukosten avnjöt vi nybakat bröd. Jag fick för mig att baka bröd i går kväll. Då fick det bli "Nattabröd", som är så gott. Man gräddar brödet under natten. Alltså ingen bakmaskin utan i ugnen. Har fått receptet av min arbetskamrat Eva.

Har handlat som vanligt på förmiddagen, blev dyrt i vanlig ordning. Nu har jag precis tillbringat en timme i tvättstugan och manglat  ALLT som låg och väntade på mangling. Phu, jobbigt...

Trodde att Kjelle skulle ringa vid lunch. Han har en arbetskamrat som letar efter en hundras som hans allergiska fru kan tåla. Då passar ju en gårdis bra! Lisa tål inga andra hundar men gårdshund går bra.

Det var meningen att jag skulle möta Kjelle och Leif vid lunch så att Leif får träffa Aza. Men de har inte hört av sig och lunchtid är förbi. Ja, se karlar...

Testade Aza med lite inkallning på fm, gick kanonbra. Men jag undrar hur bra det går om det kommer en katt springande? Känner att det är en bra bit kvar innan jag vågar ha Aza lös på promenaderna.

Onsdag 13/5

Idag gjorde Aza mig så GLAD. Vid lunchrastningen idag klantade jag mig när jag låste dörren och tappade kopplet. Aza var ju laddad för promenad efter en förmiddag i ensamhet som hon tog ju tillfället i akt och sprang.

Då kallade jag på henne: HIT. Aza tvärvände och sprang tillbaka till mig, sökte ögonkontakt och viftade på svansen!!! Jag blev så lycklig, äntligen fungerade inkallningen. Jag belönade förstås direkt.

I kväll har det varit avslutning på lydnadskursen. Vi tränade inkallning och det gick faktiskt ganska bra trots att Jenny distraherade med en korvbit. Tycker att Aza var duktig.

Sedan hade vi en liten tävling där vi skulle gå slalom utan att korrigera genom att dra i kopplet, liten inkallning samt Nej till godispåse. Sen bytte vi hund med varandra. Jag fick gå med en Golden Retriever som heter Maja.
Vid prisutdelningen visade det sig att Aza vunnit tävlingen. Jättekul! 

Glömde kameran så jag har inga bilder att bjuda på.

Söndag 10/5

Nu har kameran torkat och till vår stora förvåning gick det faktiskt att plocka fram bilder ur den!!! Kameran har tillsammans med Lisas mobil legat på tork i ugnen under natten.

Nu har jag träningsvärk i muskler jag trodde att jag INTE använde igår...

På grund av det ofrivilliga doppet igår har jag och Lisa ont i halsen. Jag har dessutom lite feber, inte bra alls. Vi på jobbet ska ju vara med på Vårruset i morgon. Hade ju iof inte tänkt att springa 5 km, utan promenera runt banan.

Tyckte nog att det gick trögt när vi gick långrundan med Aza i dag på eftermiddagen. Var himla trött när vi kom hem...

Här kommer lite bilder från gårdagens äventyr. Obs alla bilder tagna FÖRE vårt dopp i ån.


Lördag 9/5

21.30

Ja, nu man trött, efter 6,5  timmars paddling. Och ja, vi hamnade i plurret...Det var kallt kan jag tala om. Vi blev 3 personer (jag, Lisa, Kjelle) i vår kanot m.a.o tungt lastad.

När vi hade paddlat ca 1/4 av sträckan gick vi mot en sten där det var strömt i ån. Vi kom med långsidan på kanoten mot stenen, tog in vatten och välte. Det var KALLT i vattnet. Som tur var hade vi extra kläder med oss, packade i plastpåsar i ryggsäcken. Det blev ett klädbyte och fikapaus innan vi paddlade vidare.

Lisa var nästintill skräckslagen inför att stiga i kanoten igen. Vår goda vän Helena sa mycket pedagogiskt "hur ska vi hjälpa Lisa på bästa sätt nu? Kanske hon kan åka i kanoten med Håkan och Johan?" Det var det bästa Helena kunde säga, Lisa åkte med Johan och Håkan och det gick jättebra.

Jag måste erkänna att jag inte var jättekaxig att stiga ner i kanoten igen. Vi passerade några fler trånga ställen i ån med massa stenar. Pulsen var HÖG kan jag säga när vi tog oss igenom dessa ställen.

Efter Gemla var det lugnt, inga stenar och inte strömt. Jättefin naturupplevelse att paddla där. När vi kom fram till Gransholm, som var slutmålet, tände vi upp engångsgrillar och fixade lite käk. Mmmm, det var gott.

Därefter var det dags att åka hem och tvätta alla blöta och smutsiga kläder.

Nu har vi sutiit framför TVn och ätit ost, kex, frukt och druckit gott. Man är allt lite trött i kroppen nu. Och några bilder har jag inte, kameran blev trots allt blöt...


08.38
Idag ska vi ut och paddla kanot på Helige Å. Inte Aza, hon får stanna hemma hos Calle. Trots att hon har en egen flytväst!

Återkommer med bilder, om inte kameran hamnar i plurret :-)

Ser jag inte farlig ut, så säg?Aza TUGGAR faktiskt på en pinne!!!

Mmmmmm...Nybakade bullar är aldrig fel! Någon som är sugen?

Torsdag 7/5

15.18
Ninni - kursen hos Christel börjar 1/9. Hon hade skrivit fel på hemsidan. Problemet med Aza är löst. Nu återstår det att kolla om jag har samma schema på jobbet till hösten.

10.08
Ninni - jag har pratat med Christel. Hon kör igång  vardagslydnad steg 2 den 1 augusti. Tror du att Aza kan vara tillgänglig ett par timmar då?

9.15
Kan berätta att färgen i mitt hår INTE blev rött! Blev en varm guldblond ton istället. Fick komplimanger på jobbet för den fina färgen. Sånt vämer.

Hundkurs igår. Ja, vet inte riktigt vad jag tycker om den. Vissa bitar bra, andra sämre. Kursledaren har en förmåga att kritisera väldigt mycket och ge lite beröm. Jag vet ju att vi är där för att lära, men något rätt gör vi väl???

Det mest positiva hitills är inkallningsinlärningen som verkar funka för oss. Det ska bli träning i eftermiddag på det.

Just nu har jag en bulldeg på jäsning, ska bli bullar med pistage-fyllning. Har nämligen slut på malen kanel. Men pistagebullar är supergott. Tur att ingen i familjen är nötallergisk!!!

Tisdag 5/5

Sitter här med färg i håret. Lisa säger att det är jätterött!!! Men, det stod mycket ljus guldblond på förpackningen...   Nåväl, det blir nog bra, hoppas jag.

Aza och jag har tränat inkallning efter kvällsrundan. Gick kanonbra.

På lydnadskursen har vi haft i läxa att säga ordet "hit" och ge en godsak 5x10 gånger per dag! Så många gånger har vi inte gjort, men ganska många. Ordet ska nötas in på ett positivt sätt därav godsaken. Lite   som Pavlovs hundar.

Ordet "hit" = godsak. Med andra ord något gott och trevligt. Funkar faktiskt på Aza. Ska öka på avståndet med hjälp av en 20 meters lina.

Nu är det bara 2 gånger kavar på kursen, så jag hoppas att vi ska träna mer på inkallning.

Söndag 3/5

Vi har haft en mycket trevlig helg i stugan. Både vädermässigt och socialt. På torsdagskvällen var vi hos grannarna i deras grillkåta där vi satt och pratade i skenet av öppen eld. Det är ju eldningsförbud så det fick bli en "inomhusbrasa".

På fredagen kom fam Johansson till oss. Det pratades, skrattades och var allmänt trevligt.

Själv har jag varit drabbat av en rejäl förkylning med feber. Har inte orkat göra riktigt så mycket som jag tänkt. Stina och jag gick en långrunda på fredagen med vovvarna. Jag tyckte det var jättejobbigt, fattade inte att jag hade feber...

Nu ska jag återgå till sängen och vila så att jag orkar jobba i morgon.

Har lagt in lite bilder så ni kan se hur bra vi haft det.

Ihopkopplade hundarYesie ser till att Aza inte sticker iväg...

GrilldagsRonnie sköter grillen...

Aza har det gott i solen...Aza älskar att ligga och slappa i solen

Eftermiddagsmys!!!Vi hittade ett varmt och gott hörn där alla fick plats :-))

KusinerFrida och Lisa

RSS 2.0