Götängens Azahara och Juli-Juvel (Aza & Mine)
Söndag 23/1

Vilken händelserik helg 3/4 av familjen Andersson haft! Låt mig berätta: Helgen inleddes med min första ledig fredag på det nya arbetsschemat. Kjelle och jag steg upp och åt frukost tillsammans med Lisa. När Lisa hade gått till skolan packade vi ihop det som behövdes och drog till stugan. Vi tog det lugnt och gjorde inget särsklt utom att "bara vara".

På lördagsmorgonen fick jag ett sms från Calle i Västerås, han skulle flyga CC (cross country) och hade lagt rutten via Kalmar med omnejd. Ungefär 10.45 hörde vi ett flygplan i fjärran som närmade sig. Det var Calle som kom med skolans Cessna och flög över oss i Ekelunda!!! Snacka om häftig känsla; det är vår son som flyger över oss!!! Två mycket stolta föräldrar stod på gräsmattan med kikare och kamera i högsta hugg. Tre varv över oss flög han sen vände Calle nosen norrut och skulle flyga hem till Västerås igen.

Vi gick in igen och gjorde oss klara för en tur till IKEA i Kalmar. När vi var på väg ut från IKEA ringde Calle. "Har du landat nu" hör jag Kjelle fråga... Vi trodde naturligtvis att Calle hade landat i Västerås, men han befann sig i Oskarshamn! Det visade sig att Callle hade blivit uppropad över radion och blivit ombedd att landa i Oskarshamn och ringa hem till sin flyginstruktör. Dålig väder hade dragit in över Västerås många timmar tidigare än beräknat vilket innebar att Calle inte fick flyga dit och landa.

Berthold (instruktören) visste att vi var i stugan så Calle fick order om att landa i Kalmar och tillbringa natten hos oss. Vi hämtade upp Calle vid flygplatsen och åkte till stugan. Det var så mysigt att få träffa Calle helt oväntat =)

Det var meningen att Calle skulle flyga tillbaka till Västerås idag på morgonen, så det var tidig uppstigning för allihop. Tyvärr var vädret för dåligt i Västerås idag också, så det gick inte att flyga.

Calle har fått åka tåg till Västerås och lämna kärran kvar i Kalmar. Men det är inte det enda planet på vift. Det står ett i Örebro och ett i Skövde som inte heller kunde flygas hem. Nu är det skolan som får lösa uppgiften att ta hem planen. Detta har inte hänt tidigare om jag förstått saken rätt.

Calle har missat många värdefulla studietimmar denna helgen, har prov på torsdag och bara hunnit läsa en bråkdel av det han behöver.

Calle har skött detta på fantastisk sätt. Lugn och saklig i sina kontakter med flyginstruktör, metreologer, Kalmar Flygklubb mm. Artig och trevlig i telefon. Är så stolt över Calle!

Man kan ju lugnt säga att det inte varit en trist och långsam helg. Action hela tiden...

Ska försöka lägga ut någon bild från helgen.

Här nedan en bild Calle tagit från flygplanet. Det är vår tomt längst till vänster. Kjelle och jag står mitt på tomtens baksida, ser ut som små gula prickar.Lördag 15/1

Aza och Mine har fått en ny korg som de älskar!

Söndag 9/1

Nu har hela jullovet gått och vardagen börjar igen. Idag har Calle åkt tillbaka till Västerås igen. Det har varit så underbart att ha honom hemma i drygt 2 veckor. Jag saknar honom mer och mer för varje gång han åker till Västerås. Längtar redan till nästa gång han kommer hem.

Tycker för övrigt att Januari är en oerhört trist månad, har alltid tyckt det. Det är fortfarande mörkt både på morgnar och kvällar, kallt och eländigt. Ingen rolig månad alls. Men vi ska råda bot på tristessen genom att bjuda hem goda vänner på lördag =)

Nu ska jag dricka en stor kopp te så jag kan hålla mig vaken hela Morden i Midsomer... brukar somna när det är en halvtimme kvar...

Ha det gott i januarimörkret!


RSS 2.0