Fredag 27/2

Tack för alla snälla kommentarer om mitt frisyrbyte!!! Det är inte helt lätt att klippa av  25 cm av sitt hår!

Det du Ninni kan man kalla att klippa sig...

Måste säga att det känns jätteskönt att klippa sig i annan frisyr. Hur enkelt som helst  att tvätta och torka håret. Faktum är att jag aldrig haft så långt hår tidigare!!! Frissan förevigade det med min mobilkamera.

Lina - Lisa och jag ser fram emot att träffa dig, Anna och Lorita till sommaren. Vi måste få till ett par dagar vi kan träffas i sommar! Vi längtar...

Nyklippt!!!


Onsdag 25/2

Nu har jag varit och haft roligt en stund. Jag har ånyo varit på Friskis & Svettis danspass. det är svettigt och såååå kul. Millis - har du inte provat danspasset så gör det! Det är helt enkelt skitroligt!

Aza ska snart ut på sin kvällskissning, när matte har dragit en kam genom håret och fått på sig lite kläder :-)))

Tjingeling!

Aza kampar!!!


Aza kampar!!!


Tisdag 24/2

18.18

Conny - här är jag. Har inte haft tid att blogga. Varit bortrest i helgen och jobbade länge i går.Men nu är jag här!

Som ni vet så har Aza opererat bort sina halsmandlar och det gick bra. Tonsillerna var enl veterinären MYCKET fula. Aza har nu kommit igång med att äta sitt vanliga foder. Efter operationen åt hon "skonkost", dvs falukorv!!! Det är tydligen det snällaste man kan ge efter en sån operation.

Om en stund ska vi gå ut en långrunda. Det ska bli skönt efter att ha suttit inomhus en hel dag och KÖRT BIL till jobbet. Jag som annars brukar cykla i ur och skur. Anledningen till att jag kört bil är att jag har varit med  Lisa hos skolläkaren pga hennes onda knän.

Vi hörs.

20.58

Lina- det går faktiskt att cykla vintertid. Det är nog lite bättre väglag "i stan". Kan inte leva utan min cykel!

Nu har familjen Andersson sett Bygglov på TV och avnjutit semlor från Broqvists Konditori Mmmmmm.....

Onsdag 18/2

I kväll har jag varit på Friskis&Svettis danspass. Hur roligt som helst!!! Blir nog ännu roligare sen när jag har lärt mig stegen, Kan varmt rekommenderas, blev genomsvettigt, hi hi!!!

I morgon har vi mycket på programmet. Lisa ska till tandläkaren och spänna tandställningen vid lunch och sen ska vi köra till Väckelsång. Aza ska opereras där på eftermiddagen. Det är hennes halsmandlar som ska tas bort. Hoppas att allt går bra.

Vet inte vad Lisa och jag ska göra under tiden. Börjes Hästaffär i Tingsryd kanske? Kolla på häst och hundprylar måhända? Fika på Börjes? Ja, vi får se...

Nu ska jag ialla fall gå ut med Aza och sen bums i säng!

Söndag 15/2

Vill bara berätta att vi har haft en superbra och mysig helg  :-)))   Hela familjen samlad, fint väder och alla friska! Idag har vi varit ute och promenerat med Aza i det vackra vädret, många och långa rundor har det blivit.

Nu tror jag att det bakas kladdkaka uppe i köket...    

Vi brukar äta något gott på söndagskvällen för att avsluta helgen. Mums!!!

Azahara

Tilltalsnamn: Azahara

Smeknamn: Aza, Aza-tassa, Puppan mm

Ålder: snart 3 år

Höjd: 36-37 cm

Vikt: 9-10 kg

Bröstomfång: Ingen aning

Äter: ProPlan Performance + leverpastejsmörgås efter morgonrundan, skinka, ost mm

Utfodras: finns mat framme alltid

Sover på natten: i någon säng under täcket

Tillbringar dagarna: i köket och hallen om Aza är ensam hemma annars var som helst.

Att vara ensam: inga problem

Att gå i koppel: kan bli bättre men rätt ok

Utrustning: halvstryp + läderkoppel. Sele finns men används ej

Att gå lös: glöm det!

Hundar: går bra men träffar inte så många andra hundar

Katter: Aza skäller och viftar på svansen, men jag vet inte egentligen vad hon tycker om katter

Hästar: vad är det undrar Aza

Planerade kurser: vardagslydnad steg 1 om Aza inte är dräktig vid kursstart.

Framtid: Kull med valpar hos Ninni under våren

Utmanar: alla som läser min blogg

Lördag 14/2

22.26

Nu har hela familjen varit ute och åkt spark. Skitkul!!! Vi turades om att sparka och åka. T.o.m Aza har åkt spark, sittandes i min famn:-)))


Skrev nyss ett inlägg som bara försvann. Handlade bla om att Aza stack ifrån oss när vi tränade inkallning. Jag blev sur och "skällde " på Aza när jag kom ifatt...

När vi kom hem hade Calle och Lisa fixat "allahjärtans"-fika i uterummet, jättemysigt! Tack vare solen har vi kunnat äta lunch och fika i uterummet idag! Jättehärligt!

Nu ska Kjelle o barnen ut och åka spark. Jag stannar inne och läser lite bloggar .-)))

Torsdag 12/2

Ledig idag, tur för Lisa. Lisa är hemma från skolan i dag med magsjuka. Hoppas att hon inte delar med sig...

Igår var Aza hos veterinär Claes Carlsson i Karlskrona som undersökte hennes hals och konstaterade att tonsillerna var riktigt fula och behöver tas bort. Ninnis mamma Maggan var med vid undersökningen och bekräftade att de var fula och Aza är tom lite sårig i tonsillerna. Inte konstigt att Aza är liten i maten!

Ett stort tack till Maggan som var vänlig och tog med sig Aza när hon skulle åka dit med Binkis. Binkis fick sina tonsiller borttagna i går och mår förhoppningsvis bra idag.

Aza ska opereras nästa torsdag av Claes Carlsson i Väckelsång. Han ska visst vara där och operera vissa dagar. Kanonbra, då behöver vi ju inte åka så långt.

Nu väntar Aza på sin förmiddagspromenad, härligt i snöfallet!!!Spyflugan Lisa ;-/

Söndag 8/2

Aza smakar ckokladpudding :-))))

19.12

Igår hade Aza en riktig toppendag!!! Vi var på Grönö hos Margareta o Runo. De har en gård med skog i närheten av Kosta. Gården ligger lite för sig själv så där är knappt någon biltrafik alls. Aza och deras ena hund Kess (springer spaniel) fick springa lösa hela dagen .-))) Den andra hunden, Cilla (wachtel) har en tendens till att ge sig iväg och driva rådjur, så hon fick vackert stå bunden i lina (jättesur).

Aza var såååå trött när vi kom hem, var världens lugnaste gårdis hela kvällen!

Vi kapade, klöv och kastade veden i en hög under ett plåttak. Där ska veden ligga fram till sommaren för att sedan kastas in i vedboden. Vi passade på att ta ett släp ved med oss hem. Tack Runo och Margareta!!! Men vi orkade inte tömma släpet i går kväll, var en aning trötta...

Vi grillade korv nere vid sjön och hade det jättebra. Där var några danskar som fiskade på sjön, jättetrevliga. De hade med sig öl som de bjöd på, mycket KALL öl. Ölen var så kall att det isade i tänderna när man drack .-)))

Aza åt en tallkotte! Hon hade den i munnen och när Lisa skulle ta den så svalde Aza! Nu ger vi henne ananas och sparris för att sätta fart på magen.

Idag har tömt släpet på ved och återlämnat släpet. Varit ute och gått med Aza. Aza haltar emellanåt på vänster fram. Jag tror att hon är lite torrsprucken på trampdynan. Vi smörjer efter varje promenad.

Nu har vi precis ätit middag och ska strax avnjuta efterrätten: chokladpudding och vispgrädde...

Challes bak eller bak???

 


Ninni och Conny ville se Challes bak!

Fredag 6/2

I kväll har jag investerat i min hälsa: jag har varit o jympat på friskis&svettis och det var JÄTTEKUL. Att det kan vara så roligt att röra på sin kropp till musik!!! Ja det visste jag ju, med ett förlutet på dansklubben Swing i Växjö.  Försöker nog att jympa en gång till i helgen. 

Men inte i morgon. I morgon ska vi til Grönö utanför Kosta. Där har min arbetsgivare Margareta en gård med skog. Så i morgon ska vi göra ved !!! Vi ska kapa, klyva och stapla ved...

 Vi har laddat med korv,bröd , mackor mm  Har bakat After 8-muffins!!! Supergott!!!

Nu ska jag kolla in min favvis i Let´s dance: Morgan Allling...

Tjingeling!

Torsdag 5/2

21.24

Lisas Dumle-kakor blev jättegoda...

16.15

Skrev ett inlägg nyss som min käre son lyckades radera... Han skulle"bara" kolla på en annan sida på internet. Gjorde det och skulle stänga den sen, och stängde MIN sida också...  Suck

Har investerat i min hälsa idag, köpt ett årskort på friskis&svettis. Måste åka och köpa nya träningskläder innan jag kan komma igång! Hörde av en kompis att det är rea på sporthörnan uppe på Samarkand.

Nu står Lisa bredvid mig och tjatar om att få baka, ska hon få det???


God Morgon!
 
Vilken härlig dag, det snöar!!! Jag  är nog lite barnslig, men jag tycker om när det snöar...

I morse när jag steg upp låg Aza behagfullt utsträckt framför brasan. Hon kikade upp på mig med ett öga, sen fortsatte hon att sova. Den lilla damen är en sann  livsnjutare!

På programmet idag står bla besök på banken för att prata pension, handla och naturligtvis umgänge med min älskling Aza.

Sen ska det ju förstås städas, tvättas, lagas mat mm    Hm, blir nog inte sysslolös idag heller...

Onsdag 4/2

Ska strax ge mig iväg till Norregårdskolan och gå på föräldramöte i Lisas klass. Blev lite stressigt tidigare i kväll. Calle tränar 17-19 på onsdagarna. Inga problem i vanliga fall. Men i kväll var både chauffören och hans co-driver sjuka. Det fanns ingen som kunde köra... jo jag! Men att både laga middag och köra till träningen är svårt, men det fixade sig. Kjelle kom hem och fortsatte matlagningen som jag hade börjat!

Så nu har vi ätit och jag ska borsta tanden innan mötet på skolan. Vi ses!!!

Tisdag 3/2

Här kommer vårt bidrag i  utmaningen om våra gårdshundar: Azahara

Personlighet
Aza är den snällaste, gladaste och vänligaste gårdshund man kan tänka sig. Aza har alltid en svansviftning över till ALLA. Hon älskar värme i alla former. Aza tycker mycket om att sova under täcket hos någon i familjen, och ligga i vårt inglasade uterum en solig dag och slappa eller spana efter katter. Vintertid brukar Aza sitta framför braskaminen och mysa.

Aza tackar inte nej till en promenad, hon är en trogen vän att ta med ut.

Något som Aza INTE tycker om är att duscha eller bada. Usch fy... Hon är en liten "katthund" vad det gäller vatten.

Träning
Aza är väl inte träningsnarkoman precis. Man får jobba ganska mycket med henne. Inte på grund av att hon är dum utan på att hon är lite bekväm. "sitt sa matte... va´ måste man det???"

Aza är dock väldigt lättlärd när man kommit på knepet, godis!

Vi jobbar ständigt med vissa bitar: inte dra i kopplet vid promenad, inkallning, sitta kvar i buren i bilen med öppen dörr osv. Altt går bättre och bättre.

Motor
Ja, utomhus framförallt i sällskap av andra hundar, gärna gårdisar. Nej, inte inomhus. Inomhus är hon som en labrador eller golden retriever, ligger och halvsover i väntan på att något ska hända...

Ringer det på dörren MÅSTE det kollas upp vem det kan vara. Då tom skäller Aza lite. För övrigt är hon väldigt lugn inomhus.

Kamp
Näää, varför skulle jag? tycks Aza tänka. Inte mycket kamplust att skryta med.

Uppfinningsrikedom
Aza kryper in under dubbelsängen för att "skava av" tikskyddet  när hon löper. Skaka på huvudet när matte har placerat retrieverkopplet högt upp, bakom öronen. Om Aza skakar på huvudet då glider det ner en liten bit , vilket innebär att det förlorar sin effekt.

Råttjakt
Inga fångade råttor än så länge. Mest beroende på att Aza mycket sällan går lös. Kommer det en kanin i Azas väg blir det jakt. Aza anser att kaniner enbart finns till för att jagas.


Aza är en högt älskad familjemedlem hos Andersson. Tänk, vad gjorde vi innan Aza fanns? Inte bloggade vi i alla fall...Söndag 1/2

20.51

Vill bara berätta att jag jobbar på utmaningen att beskriva vår dans/svenska gårdshund. Har inte glömt bort det, har haft lite annat för mig.

Idag har vi bla bytt gardinstänger i vardagsrummet. Vilket innebär att gardinerna jag klippte och sydde så omsorgsfullt före jul måste göras om!!! Ty de nya stängerna sitter högre upp på väggen...

Det är precis att tyget räcker, ser ändå ut att bli i kortaste laget...


God Morgon!
 
Vilket underbart väder ! Man blir på så gott humör när solen skiner:-)))))

Vi har precis avnjutit frukost med nybakade frallor, kokt ägg, juice mm......

När vi har fått lite ordning här i huset blir det långpromenad med Aza. Kan ju inte bli bättre än så här, fint väder och promenad med sin fyrbenta älskling :-)))) ....... och den tvåbenta (får jag  tillägga)

RSS 2.0