Fredag 30/1

Har precis kollat in Let´s dance, Morgan Alling, vilken man till att dansa. Han är ju helt fantastisk!!! Morgan har  varit min favorit sedan första programmet.

Det  här är ju Azas blogg... men  jag kan ju inte bara skriva om Aza. Hon är världens snällaste, vänligaste och gladaste hund. Finns inga ord för hur mycket vi älskar henne :-) Händer inget särskilt så sover hon en stund, men  vaknar på en 10-dels sekund om någon öppnar kylskåpet...

Just nu ligger hon hos Calle och kollar på TV. Själv ska jag nog hämta ett glas rött till... partytant som jag är! Eller hur Ninni, lilla lammet...???


Aza och Olsen



Aza retas med lillebrorsan Olsen

Torsdag 29/1

Har precis sagt hej då till Olsen och husse Niklas. Vi har gått en sväng i Fyllerydsskogen och fått frisk luft. Avslutade med en fika medan Aza och Olsen levde rövare :-)))  Hallå vad de lekte! Trasmattan på golvet låg i en hög efter deras framfart...

Tog en bild med Lisas kamera på vilddjuren. Ska se om det går att lägga ut bilderna på den här låååångsamma datorn.  Lovar inget men kanske...

På förmiddagen var jag på Maxi och storhandlade en massa mat. Usch vad tråkigt! Vid kassan visade det sig att mitt nya ICA bankkort inte fungerade. De hade skickade fel kod till mig!!! Tur att det gamla ICA-kortet funkade.

Sen blev det en vända till Systembolaget, partytanten måste ju ha lite rött vin till fredagsmyset.-)))
Därefter blev det en tur till Häringeträsk och Ninni. Där blev det fika och hundprat i massor.

Nu tror jag bestämt att tvättmaskinen  behöver matas...

Onsdag 28/1

Idag säger vi grattis till Calle som har namnsdag idag! Vi firar det med varsin god kaka till kvällsfikat.

Kjelle är inte hemma, han är på turné i vårt avlånga land: Växjö - Oskarshamn, Oskarshamn - Stockholm, Stockholm - Gävle, Gävle -Oskarshamn, Oskarshamn - Växjö!!!   Är det någon som tror att han är trött på fredag när han kommer hem???

Om ni undrar varför jag inte lägger ut några bilder beror det på att kameran har gått sönder ;-/ Ska försöka köpa en ny på lördag.

Nu är det fikadax...

Måndag 26/1

Har inte hänt så mycket idag. Arbete, hundpromenad, mat,TV,dusch och hundpromenad.

God Natt!

Måndag 26/1

Har inte hänt så mycket idag. Arbete, hundpromenad, mat,TV,dusch och hundpromenad.

God Natt!

Lördag 24/1

Oj oj oj vilken middag...                ryggbiff av älg, potatisgratäng och rödvinssås!

Tack till min arbetsgivare Margareta som tackade för lånet av min bil i höstas i form av älgkött. Lånar gärna ut bilen till dig fler gånger.

Jag marinerad ryggbiffen i skivor ett par timmar i rödvin, olja och enbär. Stekte det senare 2-3 min per sida. Mmmmm gott.....

Idag har vi mest åkt runt i affärer och småhandlat olika saker. En långpromenad blev det förstås på eftermiddagen i vanlig ordning. Den avslutades med varsin semla från Broqvists Konditori i Växjö. Finns nog inga godare semlor:-))))

Nu sitter jag här mätt och däst och hoppas att Kjelle och Lisa tar hand om disken eftersom Calle och jag lagade maten.

Idag har vi också plockat fram vår videokamera för att konstatera att det är TVÅ år sedan vi filmade senast. Det senaste vi filmade var julen 2006, strax efter att min pappa gått bort. 

Tänk vad tiden går fort. Det är 2 respektive 3 år sedan mina föräldrar gick bort. Känns inte som så lång tid, saknar dem fortfarande oerhört mycket.

Men nu ska jag inte sitta här och bli ledsen, ska umgås med mina kära som finns här hos mig nu.

 

Fredag 23/1

Äntligen fredag!!! Min favoritdag... kort arbetsdag, hundpromenad på em, myskväll med familjen. Finns ingen bättre dag:-)

Hundpromenad i all ära, det var skitkallt...  Lisa var snäll och gick kvällsrundan medan Kjelle o jag lagade mat (ost o skinkpaj) och drack vin!!! Hon sa att det var en gubbe som följde efter henne, men han var aldrig riktigt nära. Lite kusligt är det nog allt. 

Själv ska jag strax in i duschen och sen blir det Let´s dance. Hoppas att min favorit Morgan Alling frisknar till och dansar riktigt bra.

Aza ligger i soffan hos Lisa och myser...

20.18

Paus i Let´s dance...     glömde skriva att Aza har KAMPAT med kamprepet hon fick av Lina o Cärla!!!  Aza kampade friskt med repet och tyckte att det var roligt .-)))) Det är så himla kul att vi äntligen fått i gång henne till att bli "hund". Aza har faktiskt jagat och lekt med en tennisboll också idag!!! Fantastiskt roligt!

Mindre roligt är att Aza har börjat att fälla ganska mycket...

Onsdag 21/1

Skrev ett hyfsat långt inlägg i går som bara försvann! Då blev jag trött...    så trött att jag inte orkade skriva samma sak igen.

Det jag skrev om igår var bla halkan, det är med livet som insats man cyklar här i Växjö. Cykelbanorna har inte fått något grus denna vintern!!! Växjö kommun vill ju påstå att vi är en miljövänlig kommun... Då kanske de får se till att folk kan cykla alla årstider, annars blir det ju inte så miljövänligt.

Vi precis ätit middag. Jag lagade till tonfiskpasta, supergott och enkelt  :-)))

Så nu sitter jag här och hoppas och tror att övriga familjen tar hand om disken... det tycker jag ett de ska göra, för jag har faktiskt både inhandlat maten och tillagat den!

Ninni schäfer Tosse har skadat sig idag och har varit på djursjukhuset på undersökning.  Vi håller tummarna att allt  går bra med Tosse.

Aza och jag ska gå vår vanliga runda om en stund, måste  bara låta pastan sjunka undan lite:-)))

Söndag 18/1

Hemma igen efter en mysig helg i stugan:-) Det var Kjelle, jag, Aza och Lisa som åkte till stugan. Calle skulle ta tåget till Jossan.

Det har varit lugnt och skönt, har inte gjort mycket alls. Hämtade Kjelle på flygplatsen i Kalmar på fredagkvällen, stannade till i Möre och tog pizzor med oss hem.

I går var på IKEA i Kalmar. Handlade lite småsaker, ljus osv.

Calle skulle varit kvar hos Jossan till i morgon, men den stackaren har åkt på influensa!!! Vi hämtade upp honom vid 12-tiden i dag och nu ligger han nerbäddad i sängen. Han hostar, nyser o snorar hela tiden. Feber, ca 39 grader sen i fredags kväll.

Håller nu tummarna att vi andra klarar oss från denna "pest"...

 Nu ska jag ta min älskade vovva med mig ut på promenad. Det gäller att klä på sig ordentligt, blåser ju svinkallt idag!

Aza värmer sig efter morgonpromenaden!


Torsdag 15/1


17.53

Läste på Olsens blogg att Niklas lagar soppa, det har jag också gjort! Det blev en minestronesoppa vi provsmakade på Maxi igår som både Lisa och jag gillade. Det blev lika gott som Maxis soppa :-)

Har städat och grejat från o till hela dagen, så nu känner jag mig riktigt duktig. Om en stund är det dags för en hundrunda igen ;-)))

Kan känna mig nöjd för att jag har bloggat MER än Ninni idag!!!




Lisa tackar alla som hälsat till henne efter cykelvurpan. Hon är i skolan idag och mår bra. Har lite ont i nacken och ena höften som jag tror att hon sträckte när hon vurpade.

På mitt program i dag står bla klippning av luggen 9.30 och därefter hushållsarbete i form av städning, strykning, bakning you name it...

OCH förstås umgås med min älskade Aza ;-))))))   .............som just nu ligger hos Calle i sängen och myser!

Onsdag 14/1

Ja nu har det hänt igen. Lisa har använt huvudet!!! Ja, alltså inte tänkt utan slagit i huvudet igen... Hon ringde mig storgråtandes på jobbet idag strax före lunch. Det var min arbetskamrat Ewa J som svarade och jag förstod att något hade hänt. Själv tog jag betalt av en patient och var tvungen att göra det färdigt . I bakgrunden hör jag Ewa som pratade med Lisa: "är du yr nu så ska du nog lägga dig på sängen..." "känns det bättre nu, nähä inte det".

När äntligen kunde ta luren gråter Lisa så jag knappt kunde höra vad hon sa. Men jag fick fram att hon hade cyklat omkull på väg tillbaka till skolan och slagit i huvudet och var nu yr och hade huvudvärk. Hon hade slirat i det leriga gräset och lyckats slå bakhuvudet i pakethållaren på cykeln!!!

Jag blev hemskickad av mina arbetskamrater för att kolla till Lisa. Väl hemma var det inte så allvarligt som jag befarat. Både Lisa och jag hade ju fallet på sjukhuset i färskt minne. Kläderna var ju förstås leriga. Lisa fick stanna hemma från skolan resten av dagen för säkerhets skull. Nu säger hon att hon har ont i nacken så hon fick nog en knyck där.

Nu ligger hon i soffan och kollar på TV.

Aza och jag lämnade Lisa hemma en stund på eftermiddagen och tog oss en tur i Fyllerydsskogen, jättehärligt.

Vår fina Aza!


Skål!



När vi legat och myst en stund framför brasan kom Kjelle med ett glas vin till mig :-)))

Varmt och skönt



Idag har Lisa, jag o Aza varit med Ninni på OG Alvesta och tittat på när de tränade sina schäfrar. Mycket intressant och annorlunda... Väldigt trevliga hundmänniskor där! Det var dock kallt och ruggigt så vi var både hungriga och frusna när vi kom hem. Efter lite mat fixade Kjelle fram en madrass framför brasan till oss!!!  ÅÅÅh vad vi njöt...

Smutsig vovve

Har gått en härlig långpromenad med Aza. Men åååååh vad smutsig hon blir!!! Det får bli avspolning i duschen efter varje promenad. DET tycker Aza INTE om... Hon är tom mer motsträvig i duschen än sin mamma Sunna :-)

Nu sitter Aza under skrivbordet och putsar sig frenetiskt...

Nu har jag inte tid att skriva mer, Lets dance väntar. Och ett glas rött...

Sveriges slöaste gårdhund???



Ute snöar det och är minusgrader, då älskar Aza att ligga i någon säng och mysa :-)))

Ledig idag :-))))

15.41

Ja, så fick man sig en oplanerad promenad.  berättade ju på fm att jag skulle till verkstaden med bilen... Det visade sig att upphängningsfjädrarna hade gått sönder. Vad nu det  är? Vilket innebär att jag helst inte ska köra med bilen! Det var ju bara att lämna den där och promenera hem. Nu är det ju inte jättelångt utan tar ca 30 min i rask takt (inte Ninni-takt). Kändes konstigt att promenera UTAN Aza:-) Det var ungefär som när barnen var små och man gick nånstans utan dem, dvs ingen vagn att hålla sig i...

Bilen får jag tillbaka nångång nästa vecka. Frågan är ju vad det kostar att reparera bilen.






Snacka om mjukstart efter julledigheten: halvdag igår (7.15 - 13.30), ledig idag och halvdag i morgon (7.15-13.30) :-))))Kan ju inte bli bättre...

På programmet idag står bla köra till verkstaden med bilen o kolla vad det är för något som låter från hö fram när man svänger.
 
Skulle nog försöka träna på gymmet en sväng också... Men går nog hellre ut med Aza och kanske träna lite inkallning. Det behövs, för sist vi var ute och gick med Millis o Chilli hade de knäck i lurarna bägge två... Dock allra mest Aza.

I går kväll sålde vi  min gamla bil, Ford Escorten!!!  Det visade sig vara min gamla ridkompis Carolines sambo som köpte den. Världen är bra liten, eller hur?

Nu ska jag vara lite duktigt och plocka med tvätten, ett evighetsgöra...

TV-mys


Azas nya vinter-dress


Sjungande flickor



Anna och Lorita sjunger sing-star, Lisa och Tinna sitter och myser:-)))

Passa dig lillebror :-))))



Aza och Olsen lekte jättebra tillsammans, men det ser våldsamt ut...

En trött Olsen


Pigg idag

Tur att min "sjuka" gick över så fort!!! Idag är jag så gott som återställd, skönt!

Vilken härlig lördag Lisa och jag hade. Den började med att Lina, Anna & Lorita kom till oss vid halv-11 tiden. Då bar det av till Växjö simhall Aqua Mera. Vi tillbringade många timmar i simhallen, vi hade så roligt!!! Vi badade, fikade, åt glass och pratade. Trodde inte att vi skulle få upp tjejerna ur vattnet, men det lyckades :-)))))

Därefter åkte vi hem till oss, där väntade Ninni o Tinna på oss i sällskap av Kjelle. Strax efter oss anlände Conny med lille Olsen, Azas lillebror. Oj oj oj vilket bus det blev. Ni ska få se det på bild!

När hundarna busat av sig blev det fika med kladdkaka och grädde. Efter en stund kom även Millis, Chillis matte. Det blev mycket hundprat och många glada skratt :-)))

Tjejerna sjöng singstar i källaren så det stod härliga till!!!!

Vi avslutade med att beställa hem mat från Roma och Koh Thai, gott! Efter maten hängde ögonlocken tungt på bad-tjejerna ;-))))) Men det avhjälptes med en rejäl skål med smågodis....


Kort blogg

Orkar inte blogga idag. Snorig, huvudvärk, trött o febrig. Hoppas att jag inte har smittat er som var hos oss i går ,-/

Ska försöka att blogga  i morgon.  Mot sängen igen...

RSS 2.0