Söndag 21/6

Alla 6 valpar mår utmärkt bra. de äter, sover och piper lite. Aza sköter om dem på bästa tänkbara sätt. Ska strax gå en sväng med Aza så att hon får sträcka lite på benen.

Men kära bloggvänner, ikväll åker Kjelle till Tyskland med sin bärbara jobbdator som vi bloggat från hela helgen. De två andra datorerna vägrar samarbeta med oss. Tyvärr blir det inget bloggat förrän tidigast osndag kväll...

Ni kan ju för all del kolla in Ninnis blogg, den kommer med all säkerhet att uppdateras :-))))    marklanda.blogg.se

Må väl och sköt om er därute i bloggvärlden.

AzaEn närbild på huvudpersonen!
Lina, jag kunde inte vänta till nästa kull, avtryckarfingret lyckades fånga några härliga frukostbilder!

MorgontoalettJo är det inkomster så är det också utgifter...

NospussFenix är mycket väluppfostrad och tackar naturligtvis sin älskade moder för den utmärkta frukosten!

Mmmm vad gott...Fenix i full färd med maten.

En liten nos...Frigg tar en tupplur efter en god frukost.

Vacker tass


Mjölkmustasch!Flizan smackar i sig för fullt.

ConnectedFixa fixar sin frukost...

Frukost!!!


Lördag 20/6

Vilken midsommarafton vi fick!!!

Aza födde 6 fina valpar efter lång väntan. De 4 första förlöste Ninni, sen åkte hon hem i tron att allt var klart. Strax efter Ninnis hemfärd ropade Lisa att Aza hade krystvärkar. Det är bara eftervärkar sa jag lugnt från soffan... Nej, skynda dig hojtade Kjelle och Lisa i kör.

När jag kom in till valplådan låg där en liten, blöt nyfödd valp! Jag gjorde som Ninni visat mig, torkade av den om nosen först och sen öviga kroppen. Det var en häftig upplevelse att få ta hand om en alldeles nyfödd valp. Den fick komma till sin mamma och syskon i valplådan. Vi ringde Ninni och berättade, sa att hon inte behövde komma tillbaka. Det hade ju gått bra.

Efter ca 1 timme tyckte jag att Aza hade lite för dåligt intresse för sina valpar. Hon "städade" filten i valplådan som vi lagt dit ren efter valp nr 4. Aza tvättade sig själv där bak väldigt grundligt. Inte valparna så mycket.

Jag var inte riktigt nöjd med vad jag såg utan kollade till Aza och valparna med jämna mellanrum medan jag stökade i köket.

Plötsligt ser jag att det "hänger ut" en valp ur Aza¨! Oj, en till! Jag tog en tygbit och hjälpte valpen sista biten ut. En valp till som jag förlöste!!!

Det var en otrolig känsla att hjälpa valparna till världen. Jag tänkte inte, bara handlade instinktivt.  Sen fick vi ju ringa Ninni igen som knappt trodde oss!

Ja jisses vilken Midsommarafton vi fick.
 
Tack Ninni, att vi fick förtroendet att låta Aza valpa hemma hos oss med din hjälp.

Valparna har fått kusiner idag.  Azas syster Saga (Ambra) har idag fått 4 valpar. Alla valpar har fått namn som ni kan läsa på marklanda.blogg.se.

Vikter på valparna

Nr 1 Hane 240 g

Nr 2 Tik 250 g

Nr 3 Tik 300 g

Nr 4 Hane 270 g

Nr 5 Tik 210 g

Nr 6 Tik 160 g


Dom kommer i påse!!!Här är en actionbild på nr 4 - en hane.
Vilken härlig midsommar, det här var faaan så häftigt!
Sömnen i natt har varit avbruten av ständiga pipande små ljud och vem kan motstå att ta ytterligare en "titt". För att undvika den numera kända folksjukdomen "bloggomani" är detta inlägg det sista från denna valpningen av "den stackars mannen" som nu är mer känd som "förste förlossningsfotograf" - hoppas att Ni har haft en rolig och spännande stund framför era datorer - God natt!!!

Den senaste...Nr 6 - Tik född 22:36

Stoppa pressarna! Ytterligare en valp, en tik klockan 22:36!!!Som Ni säkert förstår är Challe numera en garvad "barnmorska"!!!
Lisa klippte navelsträngen!

Valpar

 Nr 1 - Hane född 18:54

 Nr 2 - Tik född 19:09

 Nr 3 - Tik född 19:28

 Nr 4 - Hane född 19:55

 Nr 5 - Tik född 21:20

Den nya "barnmorskan"!!!Det här klarade Challe fin fint!!!

21:20 - En till!!! En tik!Hoppsan, Ninni har lämnat förlossningen och nu kom ytterligare en valp, en tik!

"Nattamat"


19:55 - En haneNr fyra blev en hane!

19:28 - En tikValp nr 3, en tik! När är det en hane och två tikar!!!

19:09 - En TikNummer två - en tik

18:54 - En hane!Första valpen har kommit fram! Det blev en hane med tre färger!!!

Första "valpen" - en vattenblåsa!


Pust och stööön, det här tar på krafterna...


Kryyystvärk...


Paus!


Bäddning pågår!Aza far fram i valplådan som en dokumentförstörare. 

Ingen mjölkbrist här!I väntans tider...Pust och stön, nu är magen ivägen för allt jag gör!

Torsdag 18/6

Inga valpar ännu. Vi väntar och väntar, kikar på Aza men inget händer. Hennes temp har gått ner 0,3 grader på 3 timmar. Kanske det kommer igång???

Har ingen dator som fungerar för tillfället. Kjelle har varit snäll och tagit hem sin bärbara jobbdator. Kan inte blogga så mycket men Ni kan följa valpningen på Ninnis blogg marklanda.blogg.se

Nu ska vi gå en kissrunda med Aza.

Söndag 14/6

Nu måste jag få berätta om vår underbara dag hos Lina, Anna o Lorita. Vi kom till Boda som gården heter vid halv elva-tiden. Där möttes vi av 3 glada tjejer och 4 lika glada hundar. Efter en husesyn bytte Lina och jag om till ridkläder och begav oss ut till stallet där Linas Islandshästar Tinna och Sol väntade på oss.

En 2-timmarsritt i skogen blev det. Åh vad jag njöt. Det var skritt, tölt och galopp  varvat med "tjejsnack". Kan man umgås på ett trevligare sätt? Nä, tror inte det...

Väl hemma på Boda väntade tjejerna på oss med maten framdukad på bordet. Supergott med Tacos efter ridningen. Jätteduktigt av flickorna att fixa maten.

Anna och Lorita är Lina och Tommys fadderbarn från Lettland. Goa fina tjejer. Trots att Lisa och Anna o Lorita bara träffats en gång tidigare fann de varann nästan genast.  Bra att Lisa får använda sin engelska "på riktigt".

Till dessert blev det kladdkaka med polkagrisgrädde! Himla gott! Det ska vi prova här hemma så att Kjelle och Calle får smaka det.

Tack Lina, Lorita och Anna för en helt underbar dag i ert sällskap.

Väl hemma igen hade Kjelle ugnsbakat regnbågslax som han hade fiskat dagen dagen innan.  De hade en "jobbutflykt" med fiske.

Nu går vi och väntar på att  Aza ska komma igång med valpningen men än så länge är det lugnt. Hon ville dock inte gå långrundan i em utan det fick bli mellanrundan istället. Ska gå och tempa henne nu.

Ninni bloggar Azas valpning på markanda.blogg.se

Lördag 12/6

Lisa och jag har haft en underbar dag hos Lina och tjejerna. Berättar mer i morgon.

Azas temp var 37,4 grader vid 18.30.

Fredag 12/6

Dagen började spännande idag. På begäran av Ninni (Azas ägare och uppfödare) var det idag dax att börja kolla tempen på Aza. Genom att hålla koll på tempen kan man få en liten vink om när valpningen sätter igång.

Aza brukar ligga på ca 38 grader så förvåningen var stor när termometern visade 37,3 grader! Vad göra nu? Jo, 6.45 ringde jag till Ninni och undrade vad vi skulle göra. Ninni visste på råd: "Jag kommer i fm o kollar på Aza". Vid kollen visade det sig att Aza mådde alldeles utmärkt!

Tempen kollades i em och var då på 37,9 grader... Hoppas att valpningen dröjer till åtminstone till i morgon kväll. För i morgon ska LIsa och jag göra något vi längtat länge efter... åka till Boda och träffa Lina (Cärlas matte), Anna och Lorita!

Det ska bli sååååå roligt att träffa dem igen.

Jag har lovat Lina att blogga receptet på mitt Nattabröd, det kommer här:

Nattabröd

1,3 liter ljummet vatten
1 pkt jäst (50 g)
1,5 msk salt
2 dl sirap
1 påse ljust lantbrödsmjöl
3 dl solrosfrön
2 dl vetekross
vetemjöl

1. Smula sönder jästen i en bunke. Slå det ljumma vattnet över och rör om så att jästen löser sig. Tillsätt saltet. Rör ner mjölet lite i taget och häll ner sirapen. Knåda ihop degen i assistent tills den ej kladdar, tillsätt mera mjöl om det behövs.

Täck över degen och låt jäsa 30 min.


2. Dela upp degen i 3 delar och forma avlånga limpor som läggs på bakplåtspapper i långpannan. Låt jäsa 30 min.

3. Grädda i 225 grader i 30 min.

4. Stäng därefter av ugnen och låt limporna stå kvar i 9 timmar med stängd ugnslucka och färdiggräddas.

5. Dela limporna på mitten, lägg i påsar och frys in.

Ät och njut! 

Tjockis-AzaNu är det bara 1 vecka kvar tills valparna föds. Undrar hur många som gömmer sig därinne??? 

Måndag 8/6

Nu har valplådan kommit på plats. Vi har klätt den med plast inuti eftersom vi har heltäckningsmatta i sovrummet :-))

Aza hoppade, nåja steg försiktigt ned i valplådan och började bädda åt sig:


Calle har byggt en ramp till Aza så att hon lätt kan ta sig i och ur valplådan :-)))Lördag 6/6

Idag har Calle, Lisa och jag varit i Ronneby på kusin Simons 20-årskalas. God mat och trevligt umgänge. Vår galne son Calle CYKLADE till Ronneby. Han steg upp 5.45 och cyklade 6.40 och var framme i Ronneby omkring klockan 12!!! Snacka om överskottsenergi...

På vägen hem ringde Kjelle och berättade att Aza numera inte klarar av att hoppa in i bagaget på bilen! Magen är för stor och tung... Undrar hur många valpar som gömmer sig därinne? 

Lite gissningstävling tycker jag att vi ska ha: Jag (challe) tror att det blir 6 valpar. Vad tror ni???

Ska bli sååå spännande med valpning här hos oss. Lika bra att ställa in sig på att tillbringa midsommarafton i "förlossningssalen" (vårt sovrum). Vi får väl äta sill och nypotatis i skift... och dricka nubbe kan vi nog glömma ;-/

Försmak på midsommarDet här blir kanske "valpningsmenyn"... eller vad tror du Ninni???

Onsdag 3/6

Jippi! Inatt ska jag få sova :-))) Calle, min underbara son, har lovat att ta 01.00-kissningen av Aza! Härligt...

AzaAza är rund och go´om magen nu. Rundare lär hon bli...

Lisa och SunnaLisa kelar med Sunna på Hannes 40-årskalas.

Cykelfest! Min kära grannfru Moncan och jag (Challe). Fulla... av godhet :-)

Tisdag 2/6

Har inte haft tid att blogga förrän nu. Helgen har varit mycket bra. Cykelfest i området i lördags och 40-års kalas på Häringeryd.

Cykelfesten var det roligaste på bra länge, vilket paty. Hopps att alla vet vad en cykelfest är :-) För er som inte vet kan jag kort berätta att man äter förrätt, huvudrätt och efterrätt hos olika par.

Man får ca 2 veckor innan veta vilket rätt man ska ha. Det skickas också ut kuvert som ska öppnas 30 min före varje rätt, där det står en adress dit du ska cykla. Där möter du värdparet och ett par till. Sen rullar det vidare. Vi skulle servera efterrätt och det ena paret kom 30 min försent för de kom inte ihåg (onyktra) vart de skulle...

Man kan ju lugnt säga att det INTE var en nykterhetstillställning... Välkomstdrink och dryck till maten på varje ställe. :-)))

Slutfesten var på Restaurang Norremark och där dansade vi heeeela natten! Snacka om att det är roligt med så många dansanta människor på samma ställe...

Var helt slut i kroppen när jag vaknade på söndagsmorgonen.

Söndag eftermiddag bar det av till Häringeryd där vi firade Hannes som fyllde 40 år. Där var det trevliga människor och god fika...

Vi fick också se Sunnas (Azas mor) 4 underbara valpar. Min favorit Evita var lika söt i verklilgheten som på bild. Tänkte nästan smuggla med henne hem...

Azas mage växer. Hon klarar inte längre av att hoppa över staketet, magen är i vägen... hi hi.

RSS 2.0