Tisdag 27/4

Vill börja med att tacka Jenni i Danmark för din omtanke om Aza och hennes eksem. Det blir dock bättre och bättre hela tiden.

I kväll har vi hämtat 2 bilsläp med ved. Pust och stånk vad det var jobbigt! Nu ligger det och väntar på att bli klyvt och instaplat i vedskjulet. Kjelle har kapat det i 30 cm-bitar tidigare så nu ska yxan fram...

Dags att hänga tvätt...

Lördag 24/4

Kan berätta att Azas eksem börjar att bli bättre. Det verkar som om salvan hjälper och vi slipper ta till antbiotika i tablett form. Vi hoppas på det.

Så får vi säga grattis till Kjelle som fyller år idag!

Torsdag 22/4

Idag har Aza blivit opererad. Juvertumören har tagit bort och skickats på analys och svar kommer om en vecka. Tumören var väl avgränsad, som en "broskknut" enl veterinär CG Siwertsson. När han öppnade den trillade det ut som en "stenkula", ett gott tecken sa han.
 
Det som däremot inte är bra är Azas eksem. jag bad CG att raka henne i nacken för att lättare komma åt att smörja eksemet. När pälsen är borta ser man tydligt hur det har brett ut sig. Det som en hagelsvärm med eksem-prickar i nacken. Det gör ont på Aza när jag tvättar och smörjer så man måste vara två, en som håller och en som behandlar eksemet. Stackars lilla Aza!

Ikväll är det inte mycket fart i Aza. Går efter mig hela tiden. Darrar,står och glor, nästan halvsover... Just nu ligger hon nerbäddad i Lisas säng. Kjelle ska jobba hemifrån i morgon så han kan hålla lite koll på henne. Skräcken just nu är att hon lyckas få av sig kragen och kommer åt att slicka på såret... Den där kragen är ju inte heller så bra för eksemet...

Nu ska jag gå och titta till Aza igen. Lisa är hos sin "kompis" Simon och Kjelle på väg hem från Halmstad. Tårtbottnar på gång i ugnen:-)

Ha det bra=)
Inget vidare snyggt eksem, ganska utbrett som ni ser.
Aza har ett bandage runt magen pga det blödde lite innanför operationssåret. Som ett tryckförband kan man säga.

Söndag 18 /4

Idag har vi varit på inofficiell utställning i Moheda. Det gick naturligtvis bra för Götängens Kennel!!!

Azahara 1:a HP, bästa tik. BIM
Fenix 1:a HP, bästa hane.  BIR
Glimma 1:a

Det var ju kul att göra upp bäst i ras: mamma Aza och sonen Fenix!!! Fenix är såå fin och kommer att bli ännu finare=)

Tog lite bilder som jag ännu inte hunnit lägga in i datorn. Det var väldigt mörkt i lokalen så jag tror inte de blev så bra. Blev de hyfsade lägger jag ut några.Gabriel med Fenix, Tinna med Glimma och Lisa med Azahara. Alla från Götängens kennel.
Lilja var ju också med på utställningen! Ser ni leendet?


Lördag 17/4

Nu har jag varit duktig och städat klart det jag inte hann/orkade igår.

Aza är ju för rolig... Varje morgon efter sin frukost går hon till dörren till Lisas rum. Där sätter hon sig och VÄNTAR. Väntar på att jag ska öppna dörren till Lisa och hennes varma goa säng!  Om jag glömmer det tittar hon uppfordrande på mig: matte öppna NU! Aza kan sitta där länge och vänta på att bli insläppt...

Idag ska Lisa och jag till stan för att handla kläder till konfirmation och skolavslutning. Jag vill helst att hon ska ha en klänning men det vill inte Lisa... Vi får väl se vad vi hittar. Ett alternativ är en snygg tunika och knälånga byxor. Huvudsaken är ju att Lisa blir nöjd. Jag får betala och se glad ut :-)


                                             18.00


                          Lisa och jag har lördagsmys!!!Fredag 16/4

Ser ni kontakten jag har med Aza???

Torsdag 15/4

Idag har jag haft en riktigt skön ledig dag. Den inleddes med rask promenad, på gränsen till språngmarsch till Norregårdskolan. Lisa hade glömt en viktig lapp hemma som behövdes till första lektionen. Så någon lugn morgonpromenad blev det inte.

När hundarna var rastade åkte jag och Glimma till Ninni. Där bjöds jag på god frukost med bröd från Munges:-) Mycket prat som vanligt :-) Glimmade lämnade jag kvar eftersom hon faktiskt bor där:-(

Därefter bar det av till gymmet för ett träningspass på ca 1 timme. När jag kom hem så letade Aza efter Glimma en lååång stund innan hon fattade att Glimma inte följt med tillbaka!

Sen blev det ett kort nedslag i solstolen efter lunchen innan det var dags för utvecklinssamtal för Lisa. Samtalet gick bra, hon sköter sig =)

Sen har jag förstås lagat middag, tvättat, fler hundrundor mm. På det hela taget har det variit en bra dag!

Tisdag 13/4

Nu gör jag ett nytt försök att blogga...

Det jag tänkte skriva om förra gången var ju Lisas konfirmation och Calles 18-års kalas. Dessa båda tillställningar äger rum samma dag: 22 maj. Calle fyller år 18 maj och det är en tisdag vilket innebär att Calle befinner sig i Västerås. Att fira båda samtidigt är det enda raka. Det är samma släkt och samma vänner till båda...

Lisas konfirmation börjar klockan 14.00, när den är över samlas vi här och äter, dricker och umgås. Samt hyllar och firar både Calle och Lisa.

Vad det gäller maten hade jag tänkt buffé, det är både gott och trevligt :-) Ska göra ett nytt förösk med Kristina Lundkvists goda marängtårta. Förra gången brändes vårgårdariset i marängen... Men jag ger inte upp utan gör ett nytt försök nästa lördag, då Kjelle fyller år.

Vilket underbart väder vi har haft de senaste dagarna!!! I går kväll var det i stort sett vindstilla när jag och hundarna gick en lång runda :-) Så ljust och härligt om kvällarna så man vill ju inte gå in.

Fredag 9/4

Hade skrivit ett långt inlägg som bara försvann... suck...

Bla om Lisa konfirmation och Calles 18-årskalas

Påsk 2010

Påskhelgen 2010 tillbringade vi i vår stuga. Vi har påbörjat renoveringen av rummet. Har tagit massor med bilder på det och på hundarna.

Så varsågoda:Isoleringen på vinden bestod av sågspån, ca 20 cm tjockt!
Under sågspånet hittade vi många tidningar, de flesta helt oskadda.Bästa vänner :-)
Ovänner?
Luftig takhöjd!Glimma och jag myser i vår bekväma TV-soffa...
Nu börjar det bli tak.
Soffmys ;-)
Yesie, med en pinne förstås!!!

RSS 2.0