Utställning

Idag har vi varit på hundutställning i Växjö Tipshall.

Det gick så bra för Aza!!! Det gick förresten bra för alla hundarna från Götängens Kennel: Azahara, Bond och Binkis.

Aza fick 1:a pris, CK och vann öppen klass tikar!!! De ni! Det var totalt 29 gårshundar i olika klasser (visst var det så Ninni?).

Här nedan kan ni läsa domarens kommentar om Aza:

Bra huvud och uttryck. Korrekt bett. Väl ansatta öron. Bra hals. Skulle önska starkare överlinje. Passande kropp och benstomme. Bra vinklar fram och bak. Rör sig bra och rastypiskt från alla håll. Bra päls och temprament.

Chillis matte Millis med dotter var där och kollade, och Olsens matte Conny och Lillmatte Tessan också. Det var rena kennelträffen. 

Ninni - du kan väl inte vara annat än nöjd med denna dagen???

Halloween

Idag har Lisa och jag gjort iordning vår Halloweenpumpa. Den blev jättefin, ska försöka lägga in en bild på den senare.

Den ser sådär riktigt hemsk och farlig ut...

Aza och jag var och lämnade bilen på verkstad på förmiddagen och i eftermiddag ska vi hämta den igen. Har lockat Calle att gå med om han får övningsköra hem :-)

Nu börjar det bli matdags, vi ska äta bakad potatis med skagenröra, mums!

16.45

Aza har varit ute i snön och det tyckte hon inte om. Blött och kallt.

Vilken natt!

Trodde att torka kräk och tvätta sängkläder mitt i natten var svunna tider. Men icke då!

Aza började låta konstigt när hon låg i min säng när jag läste en bra bok vid 23-tiden. Jag lyfter på täcket varpå Aza kliver över till Kjelles säng och kräks 2 rejäla kladdar!!! 

Usch o fy, äckligt. Aza beordrades raskt ut till köket medan jag sanerade sängen. Täcke och påslakan transporterades  till tvättmaskinen. Nya grejer till sängen skaffades fram.

Sen kräktes Aza 2-3 gånger till under natten, fast det hörde inte vi. Vi såg spåren på morgonen. Bla på mattan innanför ytterdörren.

Därefter har hon inte mått dåligt mer. Aza är lika pigg som vanligt, så det var nog nåt äckligt hon fått i sig utomhus.

På fredag är det utställning som gäller, så spännande. Hoppas att det går bra för vår lilla gulleplutta.

Vill också passa på att säga grattis och lycka till med Olsen, familjen Gylfe! Tror inte att Pandis blir långlivad.

NU ska jag skjutsa Calle o Jossan till stan, det ska gå på bio. Vampyrfilm...

Ett glas rött...

I kväll är det min tur att ta ett glas rött vin. Mmmm gott :-)

Idag har vi varit på hundkurs, inkallning. En mycket lärorik kurs hos Christel Söderström i Furuby.

Vi började med teori och fika samt presentation av hundar och hundförare. Vi fick alla presentera oss själva, hunden och vad vi ville lära oss på kursen. För vår del var det ju att kunna ha Aza lös på promenaderna samt lös i trädgården i sällskap av oss.

Sedna blev det en massa övningar på fältet och förklaringar av Christel. Aza skötte sig alldeles utmärkt!!! Hon var alldeles fantastiskt duktig. En mera lättlärd hund får man nog leta efter.

Efter lunch blev det mera inkallninsövningar. B la tränade vi på "sitt,stanna kvar" medan andra hundar gick runt oss som störning. Sedan gick vi till fältet och tränade en i taget på inkallning med större avstånd och störning. Vilket Aza klarade helt toppenbra!!!

Vid slutgenomgången fick Aza och jag mycket beröm av Christel. Det kändes så bra eftersom vi  tyckte att det var så himla roligt att träna inkallning.

Nu kalla "Stjärnor på is på mig"        och glaset med rött...

Snabbis

En snabbis för det bli. Snabblogg alltså vad trodde ni? Pizzadegen är på jäsning så då hinns det med lite blogg. Förhoppningsvis är jag före Conny ;-)

En trevlig eftermiddag har det varit, promenad i Fyllerydsskogen med Millis & Chilli och Cornelia, Olsens blivande matte. Aza och Chilli läpptes lösa en bit in på promenaden. Båda stack iväg som två skållade råttor, vilket ös.

Aza kom inte förrän jag lånade Millis klicker, det funkar! Sen är ju Chilli väldigt förtjust i sin syster och vill para sig med henne hela tiden! Men , se det vill inte hon!

Emellan parningsförsöken lekte de och busade glatt ihop. Det blev som Conny sa koppelknyppling...

I morgon är det dags för kursen "Ovillkorlig inkallning", det ni! Sen ska vi kunna ha Aza lös på promenaderna!!!

Nä, nu kallar pizzadegen på mig ;-)

Duktiga Aza

Aza har blivit så duktig på så mycket.

Hon kan gå jättefint i koppel nu, drar inte alls. Jag låter henne nosa vissa sträckor på promenaderna och gå  bredvid mig resten av tiden.  Aza sitter kvar i hallen med öppen dörr när jag bär in matkassar o dyl från bilen! Hon börjar inte äta förrän det är "varsågod" .

En sak till: hon skäller inte mycket längre. Det är bara på katter som är på vår tomt ;-)

Idag har vi haft besök av Ninni, Tinna o Lilja. Ninni o jag hade lite detaljer att gå igenom inför utställningen nästa fredag. Aza o jag var på Zoomaster tidigare idag och köpte utställningskoppel, som fick godkänt av Ninni, ha ha.

Hoppas att det går bra för Aza!!!

Jag har bakat bröd idag så det bjöd vi Häringerydfolket på :-).  Och så var det en massa hundprat förstås. Tinna har ju en ängels tålamod med sin snackande mamma :-).Längesedan

Kära bloggläsare - vi lever och har det bra! Har bara inte hunnit blogga på länge, vete sjutton vart tiden har försvunnit.

Allt är bra med vår Aza. Anledningen till att hon haltade var en glasbit. Aza hade fått in en liten, liten glas bit i trampdynan. Det var Lisa som såg att det var ett "hål" i trampdynan på höger baktass. Med hjälp av solen och ett förstoringsglas såg jag hur något glittrade  i hålet.

Jag tog en ren knappnål och petade och plötsligt hoppar glasbiten ut!!! Det känns jätteskönt att Azas tass är återställd nu.

Idag har Aza varit med oss när vi har gjort fint i trädgården. Men när det började regna vill hon gå in!!! Typisk gårdshund...

Ikväll ska vi på oktoberfest hos Lotta & Adde, det ska bli myyyycket trevligt!!! Aza får stanna hemma med Calle o Jossan. 

Aza sitter fint och väntar på något gott...


Azas nya bur!


Lisa fyllde 13 år 3 oktober


Lasagne - mums!


Aza och "kusinen" Yesie


Aza myser framför brasan


Jag bloggar

Ok Connie, är du vaken? Har inte hunnit blogga förrän nu. Har haft lite att stå i, Lisa fyller 13 år idag! Grattis Lisa!

I morgon kommer fam Johansson till oss , 5 pers + 1 hund (Yesie). Vi ska fira att Lisa och Frida har fyllt år 13 resp 14 år. De kommer vid lunch som vi äter tillsammans och därefter ska 6 st av oss gå runt S Bergunda sjön! 

Jag och den väne maken har tillbringat större delen av kvällen i köket för att förbereda maten till i morgon. Calle och Jossan  ska dessutom  på gymnastiktävling i Grimslöv och ska ha mat med sig dit.

Aza får tyvärr inte gå med oss på långpromenaden, hon har de senaste två dagarna hoppat på tre ben vid några tillfällen. Kan inte hitta något fel på henne, har känt och klämt på henne men inte märkt att hon har ont någonstans. Hon drar i kopplet som vanligt när hon får syn på en kanin och springer upp för trappan i en väldig fart.

Men idag har hon trappförbud, hoppa-upp-i-sängenförbud osv. Bara kortpromenader, vi håller på att bli prilliga både hon och jag! Vi vill ju gå!!!

Hoppas att det blir bättre snart.

Nu ska jag hoppa in i duschen och därefter i säng! Gonatt!

Kort blogg

Blir en kort blogg i kväll. Connie ser du att jag har lagt in en bild på DIG och Binkis??? När kommer Aza på din blogg, hon vann ju faktiskt! Skämt åsido det är ju slöfisen Ninni som har de flesta bilderna från Kennelträffen.

Kenneträffen var en mycket trevlig tillställning  där man som Conni skriver i sin blogg "kan gå kurs i koppelknyppling"!  läs mer på    dickolsen.blogg.se

Koppelknyppling inträffar när tre glada dansk/svenska gårdshundar börjar leka kopplade... 

Träffen inleddes med att alla hundägare presenterade sig själva och sin hund. Därefter gick vi in och såg en film om mentaltest av hund. Mycket intressant. Planen är att A-B-C-kullen ska göra detta nästa år.

Lite förtäring i form av smörgåstårta och dricka, mums.

Sedan mina vänner var det dags för tävlingen "snabbaste hund"!!!  Och det gick ju som ni tidigare sett på bloggen - Aza vann!!!

Ikväll har jag och den väne maken cyklat runt södra Bergundasjön för att reka. Vi ska vandra runt sjön på lördag med hundarna och Ronnie och Stina (bror o svägerska). Är inte riktigt säkra hur vi ska gå i Bokhultet, så det kändes bra att kolla upp vägvalet.

Det har ju regnat idag så det var blött, lerigt och MYCKET tungtrampat.. Flåsade som en blåsbälg på slutet i uppförsbackarna. Har inte orkat göra så mycket ikväll efter den strapatsen. Skulle städat men var aaaaaalldeles för trött för det...

Cornelia och "lånegårdisen" Binkis


RSS 2.0