Fredag 27/1

Nu har jag något riktigt roligt att berätta! Calle har fåttt jobb!!! Han ska arbeta som nattportier på Hotell Rådmannen i Alvesta. Så roligt för honom att ha ett arbete att gå till. Det har han väntat länge på.

Nattarbetet innebär ju följdaktligen att Calle måste sova dagtid... Hans rum ligger mitt i huset, vilket inte är så bra. Han kommer troligen att bli störd av bilar mm som kör förbi huset och hundarna som kanske skäller till nångång, tassar runt på golvet osv.

I morgon kommer vi att möblera om i källaren för att skapa ett "rum" till Calle sova i dagtid. Tror att han inte bli så störd av en massa ljud där.

Jag ska sy ett mörkt draperi som ska avskärma sovplatsen. Hoppas att jag hittar ett tyg på rea, ska gå in en sväng på Åhléns i morgon fm. Sen behövs ju lite annat också. Skena, fingerkrokar, öglor att trä i skenan osv.

Ja ja, vi lär ju inte bli sysslolösa denna helgen:)

Trevlig helg önskar jag er!Fredag 20/1

Ja, då kan vi konstatera att vi har två löptikar i familjen. Upptäckte nyss att även Aza löper. Det innebär ca 5 veckor utan mattor, golvtorkning i kök och hall varje dag samt att hålla stängt till ungdomarnas rum. Tikbyxa på om de ska vara med vid TVn.

Aza är helt kass på att hålla sig ren när hon löper. Tror inte att hon någonsin kommer att lära sig det. Har hon inte lärt sig nu när hon snart är sex år är det nog inget att hoppas på.

Idag har jag för övrigt varit och tränat på gymmet. Det blev en genomkörare med vikter och maskiner samt 30 min löpning på bandet.

I eftermiddag kommer min käre man hem efter sex dagars bortavaro från familjen. Har lovat att det ska stå en uppslagen whiskey när han kommer innanför dörren :)

Vet inte vad denna helgen kommer att bjuda på, vi får se.

Ha en trevlig helg alla:)

Måndag 16/1

Sitter här nyduschad med ett leende. Blir alltid så glad av att vara i Swinghallen och dansa bugg. Det är så kul!!! Hade inte tänkt att dansa denna terminen för att istället lyfta skrot på gymmet. Men det blir svårt att låta bli att dansa.

Får försöka hinna till gymmet också... och träna hundarna... och sköta hemmet... och hinna springa lite... Vi ska ju naturligtvis till stugan och renovera också...

Efter en veckas löp för Mines del kan jag säga att hon skiljer sig MYCKET från sin moster. Mine är duktig på att hålla sig ren, accepterar tikbyxan när vi tycker att hon ska ha den på, samt hon blöder inte alls så mycket som Aza.

Aza får vi nog op bort livmodern på. Hon löper länge, blöder väldigt mycket och blir rejält skendräktig ca 8 veckor efter löp. Men jag får nog spara lite pengar först...

Nu ska jag stoppa lite näring i kroppen sen blir det kraschlandning i sängen:)

Tisdag 10/1

Äntligen så löper yrvädret Mine! Trodde på allvar att det var nåt fel på henne. Men det verkar det inte vara... mer än att hon är mer vild än tam det lilla skrället.

Det är faktiskt svårt att vara arg på någon som är så söt!

Nu blir det till att plocka bort mattorna och ta fram lilla tikbyxan till henne. Får väl se om hon brås på moster Aza...

Söndag 8/1

Idag har jag haft en riktig pyssla-inne-dag. Julen har sopats ut i sin helhet, inte ens elljusstakarna eller stjärnorna blev kvar. Jätteskönt att ha det städat och undanplockat samtidigt som det är lite vemodigt.

Det blev dock en sen start på dagen eftersom vi kom i säng klockan 03.00 inatt... Vi var i Eringsboda och dansade. Jätteroligt! Kom inte upp och åt frukost förrän 10.30. DET är sent för oss.

Idag är det 6 år sedan min mamma gick bort. Tänk att det har gått 6 år. Känns inte alls så länge. Saknar mamma och pappa  väldigt mycket.

Men nu är det nytt med nya utmaningar och nya möjligheter. Det svåra blir att plocka bort sockret som tyvärr har smugit sig in i mitt liv igen. De första två veckorna brukar vara jobbigast sen går det bra.

Plockade bort allt socker efter sommarsemestern och minskade portionerna mat. Det gav resultatet minus 5 kg på 4 veckor.  Har dock bara ökat något kilo sen dess. Men det är trist att vara slav under sockret...

Längtar efter mina löprundor. Jag får lugna mig lite med det, är förkyld sedan 3 veckor tillbaka. Men sen ska det springas!!! Får nöja mig med promenader så länge.

Nu ska de sista dukarna strykas och läggas på plats sen blir det soffan.


Nyårsdagen 2012

Ja, nu är det väl dags att blogga lite...

Nyårsftonen tillbringade Kjelle och jag med våra goda vänner Tomas och Birgitta. De bor bara ett par gator bort så jag gick hem till hundarna då och då och kollade till dem.

Vi hade lite knytis så jag hade gjort förrätten och en tårta till kaffet. Förrätten var den supergoda melontsatsikin som jag har gjort tidigare. Calle och pojkarna Fors och en kompis till Chrille åt med oss innan de stack iväg på nyårsfest utanför Moheda. Lisa var med pojkvännen Johan och hans familj i Gemla.

I går em tog hela familjen en promenad i Fyllerydskogen. Vi hade kameran med oss och tog lite bilder på hundarna. Ska lägga in nån bild på hundarna sen.

Vid tolvslaget var jag hemma hos Aza och Mine. De är inte det minsta skotträdda men jag vill ändå inte lämna de ensamma hemma. Vi låg i sängen i Calles rum när det sköts som mest. De sov och lyfte inte ens på ett ögonbryn trots oväsendet utanför.

När det var färdigpangat mötte jag upp Kjelle och de andra hos Magnus och Anna-Karin som hade garagedisco! Jättekul!!! Magnus är ju dj så han hade riggat upp sin utrustning och spelade för oss. Vilken musik han bjöd på!!! Kanonbra låtar som bara var tvungen att dansa till. Men det var lite konstigt att dansa i vinterstövlar, jacka, mössa och handskar. Det mesta åkte av efter en stund...

Nu ska Lisa och jag gå en runda med flickorna.

Vill passa på att önska er En god fortsättning på det nya året!

RSS 2.0