Sunna - en "fransk" gårdshund!


Fredag 29/1

Tack för alla fina kommentarer i samband med Calles vän Alex bortgång. Det värmer i hjärtat, ska ni veta. Det är ju som du skriver Jenni, det påverkar hela familjen under lång tid. Jag har just gråtit tillsammans med Calle när vi har sett hans film till Alex på Face Book. Vill ni se den sök på Karl Andersson på Face Book. Annars tror jag att den finns på youtube.com        http://www.youtube.com/watch?v=97ErilWaBOQ


Vi ska författa ett mail att skicka till Alex föräldrar. Alex betydde mycket för Calle på Hässlö-gymnasiet...

Onsdag 27/1

Idag har vi fått veta något alldeles förfärligt. Calles bästa kompis på pilotskolan i Västerås har omkommit i en trafikolycka. Alexander och Calle umgicks efter skolan varje dag. Calle säger att Alex alltid var så glad och pigg. Alex var den som satte fart på gänget med innebandy osv.

Calle har skrivit så fint till Alexander på  bilddagboken.se Användarnamn:  c-aero   När man läser det förstår man att Calle är riktigt ledsen. Eventuellt ska vi ordna så att Calle kommer hem till helgen. Han får själv avgöra vilket som känns bäst. Å ena sidan kan det kännas skönt att komma hem till sin familj, å andra sidan kanske det är bäst att vara med kompisarna på pilotskolan. Vem vet vad som är bäst för Calle i denna situationen?

Framför allt går våra tankar till Alexanders familj i Stockholm som fått uppleva det värsta tänkbara.


Torsdag 21/1

Ska strax packa inför morgondagen. Vi tjejer på jobbet har fått VIP-spa i julklapp av vår arbetsgivare Margareta. Detta äger rum i morgon eftermiddag på Kosta Boda Art-hotel! Efteråt är vi hembjudna till Margareta och hennes man Runo på viltmiddag!!! Båda är jägare så jag gissar på att vi får någon god mat av älg;-)

Övernattning på "Pensionat Grönö" ingår också samt frukost dagen efter... Detta ser jag verkligen fram emot;-)) Det ska bli så trevligt, det brukar bli mycket skratt när vi umgås utanför arbetet!

Annars går tiden mest till att fundera på när Aza ska valpa. Har sett på Ninnis blogg att Aza är jättetjock om magen. På bilderna ser hon nästan grotesk ut...

I kväll har vi haft Linus på middag. Linus är våra godaste vänner Hilding och Lottas pojk. De bor i Karlskrona men Linus bor i Växjö i veckorna eftersom han går på Växjö Fria Fordonsgymnasium. Idag undrade Linus om Restaurang Pianovägen var öppen... självklart var den det!

Nu har jag inte tid att skriva mer, måste packa. Hej svejs!


Tisdag 19/1

Idag har varit på Tex & Terry och fått Sunnas klor slipade. Sunna är inte alls lika modig som sin dotter Aza... Men klorna blev jättefina ;-)

Jag har mina misstankar om att Sunna ligger på köksbordet när vi inte är hemma... det är nämligen väldigt mycket Sunna-hår där...

Kollade på Ninnis blogg (marklanda.blogg.se) och såg bilder på Aza. Vad mycket magen har vuxit sen hon flyttade i torsdags. Jag tror att där är MÅNGA valpar... Det ser jobbigt ut för henne.

Strax ska jag ta min "stand-in hund" med mig ut på promenad, sen vet jag inte vad kvällen bjuder på.

Söndag 17/1

I går kväll var i Parken och dansade till Zekes. Roligt och svettigt! Lika trött och varm efter en danskväll som efter ett pass på Friskis & Svettis.

När vi kom hem efter dansen låg Lisa och sov i sin säng. Vi kunde konstatera att hon i alla fall inte är rädd av sig. Hon hade ju vakthunden Sunna hos sig :-)

Kjelle och jag tog en dusch och sedan satte vi oss en stund att varva ner i vardagsrummet. Vi drack vars ett glas rött vin innan vi gick till sängs. Det är så att innan dansen dricker vi inte någon alkohol, man dansar mycket bättre då. Men sen var det gott!

Idag tog vi en vinterpromenad på Evedal. Evedal är en stor badplats med camping osv. Växjös bästa och finaste badplats tycker vi. Den har allt, gräsmatta, sandstrand, lekplats, glasskiosk, restauranger, brygga och hopptorn...

Men det var KALLT där idag. Inte en enda som badade!!! Det blåste en isande kall vind från sjön, så vi var inte där så länge. Det blev ingen lång-promenad utan en kall-promenad...

När vi kom hem gjorde vi varm chokladmjölk som Kjelle och jag hällde en liten skvätt päronkonjak i! Det är sååå gott!!!


     

Sunna myser



Sunna har lånat Azas fäll framför brasan, mysigt och varmt :-)

Musjakt i stan ;-)




Aza, min kära dotter

Låter matte dig jaga möss i det iskalla stallet!? Här i stan har din matte fixat med musjakt inomhus nu när det är kallt!

Torsdag 14/1

10.52

Nu har Aza åkt med Ninni hem till Häringeryd. Ninni lämnade Sunna här hos mig. Sunna och jag har varit ute en liten runda.

Ninni hade med sig fikabröd från Munges i Öjaby, gott! Nu blir det till att gå en extra lång promenad för att förbränna godsakerna...

Onsdag 13/1

Aza klarade natten utan att kissa inne, skönt! Vi vaknade av någon anledning 03.45, då gick Kjelle ut med henne för säkerhets skull.

Reflexvästen når nästan inte runt Azas tjocka mage! Det är precis att det går att knäppa ;-)

I morgon är det dags för Aza att flytta till Häringeryd :-/ snyft...   Men vi får ju låna Azas mamma Sunna istället! Det är ju nästan lika bra som att ha Aza. Mor och dotter är ganska lika varandra både till utseende och sätt att vara.

I kväll är det Morden i Midsomer som gäller i den Anderssonska TVn:-)




En alldeles nytagen bild på Aza.

Tisdag 12/1

Sitter och undrar om Aza klarar hela natten utan att behöva gå ut och kissa... Förra gången hon var dräktig började hon kissa inne på natten när det var ca två veckor kvar till valpning. Nu är det ca två veckor kvar och ingen nattkissning än så länge. Men Aza har blivit rejält rund om magen så jag håller tummarna att jag slipper gå ut med henne på natten. Å andra sidan flyttar hon till Ninni och Hannes på Häringeryd på torsdag... så att det blir de som får ta nattkissningarna;-)

I kväll är jag trött och sliten, ska försöka att lägga mig ganska tidigt. Det är så skönt att få krypa ner i sängen och läsa en bra bok.

God Natt!

Favoritflickorna



Kjelle myser med sina favoritflickor Aza och Glimma!

Aza börjar bli tjock...



Nu är det ca 3 veckor kvar till valpning. Aza har blivit rejält tjock om magen den senaste veckan. Jag gissar på 6 valpar, precis som de andra gångerna. Någon annan som har en gissning???

Hund-mys

Har tagit några bilder på vovvarna:












Onsdag 6/1

Kjelle har lärt Glimma så mycket dumheter att det går inte att lämna tillbaka henne...

Ute vräker snön ner, underbart. Jag älskar när det snöar!!! Idag har vi inga särskilda planer. Funderar på att börja lite smått att sopa ut julen. Tycker att det är så dammigt överallt, och ska jag städa är det lika bra att plocka undan alla tomtar.

Stackars Calle fick en jobbig hemresa igår. Tåget fick vända efter Eskilstuna och köra tillbaka pga ett brofel. Då blev det buss till Västerås och där missade Calle bussen ut till Hässlö och skulle få vänta 1 timme på nästa buss. Men grabben har ju snälla föräldrar så han tog en taxi. Vi får göra upp det ekonomiska under dagen. Vi sa till honom att handla lite mat i Pressbyrån till kvällsmat och frukost idag. Han hade nämligen tänkt att cykla iväg och handla vid hemkomsten... Galenpanna!

Nu får jag ta och sätta igång med lite husliga sysslor, men det tar emot ;-)

Tisdag 5/1

Vi har "kidnappat" Glimma... I alla fall några dagar. Lisa tycker att det är så kul med Glimma för henne kan man leka och busa med! Glimma är så söt och go. Hon satt i mitt knä i morse när jag läste tidningen. Så mysigt. Glimma är en riktig liten knähund ;-)

Nu ska jag fortsätta med stryktvätten, en del ska Calle ha med sig till Västerås. Han åker i eftermiddag från Alvesta. Vi ska hinna äta middag innan dess, på tåget finns kanske inte så mycket ätbart att köpa.


Söndag 3/1

Äntligen kom jag in på blogg.se! Jag har försökt hela kvällen. Nu ska jag berätta om allt roligt som har hänt idag:

Lina och hennes fadderdöttrar Anna och Lorita har varit här på besök. Det var lika trevligt och roligt som förra gången! Vi var, precis som förra gången, på Aqua Mera och badade och hade roligt i flera timmar. Där åt vi medhavd fika innan tjejerna hoppade i vattnet igen.

Vi tanter satt kvar och pratade och pratade... tänk så mycket det finns att prata om. Framför allt pratade vi om våra älskade gårdshundar; Azahara och Cärla. Vi är rörande överens om att dansk/svensk gårdshund är mycket vackra.

När alla kände sig färdigbadade åkte vi och hämtade pizza som avnjöts i vårt kök. Tjejerna gick ute med Aza en sväng medan Lina och jag dukade av och förberedde efterrätten. Till efterrätt blev det banankaka med vispad grädde till. Mums.

Därefter for Lina och hennes tjejer till familjen Gylfe för att hälsa på en annan vacker gårdshund, Olsen.

Nu måste jag erkänna att jag känner mig lite trött. Stackars Lina som måste köra bil en timme nu på kvällen för att komma hem. Hoppas att hemfärden går bra för dem.

Tror att det får vara färdigbloggat för idag ;-)

Utmaning från Ninni



Detta är min 6:e bild ur den 6:e mappen.

Aza ligger på sin älskade fårskinnsfäll framför brasan ;-)

RSS 2.0