Nybakade te-kakor



Mysigt att bjuda Calle och Lisa på nybakat när de kommer hem från skolan :-)

Tisdag 31/3

Ledig idag! Känns lite märkligt att vara ledig en tisdag. Men jag har bytt ledig dag för att min kollega Eva ska resa bort tors-sön så jag måste arbeta på torsdag.

Dagen idag: tandläkaren med Lisa, Apoteket och köpa avmaskning till Aza och så har jag tänkt att baka lite. Lite träning med Aza ska det också bli. Skulle solen titta fram sätter jag mig på altantrappan och solar lite :-))

20.14

Har precis gått en runda i Fyllerydskogen med Aza och Kjelle. Nu väntar duschen för jag hade alldeles för mycket kläder på mig.

Tyvärr blev det inget solande idag, det blåste för mycket i "mitt hörn"... men en annan dag kanske .-)

Söndag 29/3

Hemma igen igen . Har varit en sväng i Ronneby och kollat in Ronnies och Stinas ny kök. Kanonfint!!!  I går kväll körde vi till stugan för att titta till den. Vi har inte varit där på 5 veckor. Vi kom dit lagom till Earth Hour, vilket vi inte kunde vara med på. Liiite svårt att bära in saker mm om vi inte hade tänt lamporna :-))

Idag har Kjelle beskurit 3 fruktträd och jag har  plockat pinnar och lagt i en hög. Vi ska klippa 3 träd till och sen ska riset eldas. Eldningen sköter jag, är nog lite pyroman.

           

     

Fredag 27/3

Aza och jag har precis varit ute på en promenad. Vi inledde med tidernas hagelskur och avslutade med solsken!

En omgång inkallningsträning blev det oxå. Idag lät jag Aa gå ca 5 meter ifrån mig och nosa. Då och då kallade jag på henne, och hon kom till mig direkt, varje gång :-)))

Nu ska vi försöka torka till lite grann. Om en stund ska jag skjutsa Kjelle, Calle och Lisa till bussen. De ska till Ronneby och träffa kusinerna, samt hjälpa till och lägga nytt golv i köket.

Själv ska jag bara ha det mysigt med Aza. Ska åka  till Ica på Norremark och köpa något smaskigt att äta i kväll...

17.19

Måste bara berätta vad som hände när vi körde till bussen,  Calle skriker plötsligt från baksätet: EN TRABANT!!! Calles absoluta favoritbil. Han sparar pengar för att en dag kunna köpa sig en Trabant :-)))

22.14

Väntar nu på resultatet av omröstningen i Let´s Dance,  därefter ska Aza ut på kvällskissning. Sen ska Aza och jag gå och lägga oss. Vi ska ta sovmorgon i morgon - skööööönt :-)))

Torsdag 26/3

God Morgon! Vilket underbart väder!!!

11.27
Ja Ninni, vi har varit ute på ängen och tränat inkallning. Gick lika bra idag, så jag ökade avståndet till ca 20 meter. Sen fick Aza gå med kopplet hängande efter sig hem. Hon var jätteduktig ;-)))

Inna träningen gick vi en "kortis" på ca 2 km.

Förresten, jag tar tillbaka det där med vädret ;-/

16.33

Här kommer lite bilder på Aza när hon spanar efter en katt...

        


Onsadag 25/3

Tror faktiskt att Aza känner på sig att hon bar sig illa åt i söndags på Mh-testet. Ja, själva testet gick utmordentlig bra. Men hon smet ifrån mig flera gånger och var stendöv när jag kallade på henne.

De senaste dagarna har varit såååå snäll och lydig. Tränade inkallning i går eftermiddag,  satt som en  smäck! Nu hade jag inte mer avstånd än 6-7 meter, men det gick kanonbra. I morgon blir det fortsättning på träningen, ska försöka med lite längre avstånd.

Har också anmält Aza och mig till en nybörjarkurs i vardagslydnad. Den börjar v 15 så jag hoppas att det inte kolliderar med parning och valpning.

Om en liten stund kommer Kjelle hem med 3 karlar som ska sitta här med oss och kolla på hockey. För att blidka frun (mig) har Kjelle köpt smörgåstårta som vi ska äta före hockeyn. Öl och vin oxå...

Måndag 23/3

Blir inte mer blogg än så här ikväll. Har en gräslig huvudvärk...

Söndag 22/3

20.42

Kom på att jag måste göra ett tillägg i bloggen.

Jag tycker att det har varit en mycket spännande och givande dag, tack vare alla trevliga människor på OG Alvesta. Alla har varit  så positiva och glada. Ett MH-test som har varit mycket välorganiserat och proffsigt utfört. Ett plus för den laktosfria maten till mig.

Azas belöning i kväll:

    



Nyss hemkomna från OG Alvesta där det har varit MH-test av 8 hundar idag. Fyra gårdisar och fyra schäfrar. En mycket intressant dag.

Aza gick ut som hund nr 1 efter lunch. Har inte protokollet, det har Ninni. Hoppas att Ninni får tid någon dag att blogga det. Sammanfattningsvis kan jag säga att Aza är en modig och social tik. Låg lek- och kamplust. Inte skotträdd.

Det var ungefär som jag hade väntat mig. Vad säger du Ninni? Enda plumpen i protokollet var att hon smet ifrån mig när hon var okopplad... Det får bli MYCKET mer träning på inkallning.

Bond, Saga och Wilma MH-testades också. Såg bara Saga och hon var ungefär som Aza. Bond hade redan gått när jag kom dit, men jag tror att det gick bra. Wilma gick när jag satte Aza i bilen, såg vet inte hur det gick. Wilmas husse o matte hade bråttom hem, husse skulle arbeta. Jag hörde inte genomgången efter rundan.
Har tyvärr inga bilder, men Ninni fotograferade lite. Så om jag har tur kanske jag kan få några bilder.
 

Lördag 21/3

14.16
Kort blogg. Arbetar för fullt med att göra trädgården vårfin. Bilder kommer senare.

        
  

Torsdag 19/3

12.46
En helt vanlig ledig torsdag... storhandling på maxi, 1700 :- denna gången. Tvätt och städning. Låter skönt med en ledig dag, eller???

Ska städa liten stund till men sen rymmer Aza och jag ut till Fyllerydsskogen. Blåsigt idag så jag vet inte riktigt hur jag ska klä mig. Avskyr att bli för varm när jag promenerar.

17.01
Nuuuu är det färdigstädat. Nästan. Har bara badrummen kvar, det får vänta till senare i kväll. Ska strax börja laga middag till oss. Panerad torsk och potatismos blir det idag. + grönsaker förstås.

Aza och jag tog oss en underbar promenad i Fyllerydskogen. Åh vad skönt det är när solen skiner,man blir mycket gladare och piggare då!

Kom just på att det är dax att plocka lite ris att sätta fjädrar i, det är ju snart påsk :-) Nästa hundrunda får bli till skogs så att jag kan plocka lite ris.

Första kvällsmaten för året i uterummet!



Klockan 17 hade vi 24 grader varmt i uterummet, göttans.

Aza myser i uterummet!!!



Aza, vår värmeälskande lilla hundis...

Måndag 16/3

Orkar inte blogg så mycket ikväll. Har ju min jobbigaste "jobbedag" på måndagen. Arbetar till 18.30 och är ganska trött när jag kommer hem. Ikväll överraskade Kjelle och Lisa mig:
 
Var så inställd på att gå ut med Aza direkt när jag kom hem vid 19-tiden, men då var Lisa redan ute och gick med henne! Sen när jag fått av mig jacka osv ropade Kjelle på mig från köket. Då hade han gjort te och brett två smörgåsar med stekt ägg på!!! Vilken underbar familj jag har    :-))))

Hoppas att Aza håller på sig och inte börjar att löpa innan söndagens MH-test...

Nu är det dags att möta John Blund i min gosiga säng, gonatt!!!

Söndag 15/3

20.14
Äntligen!!! Har jag klippt av och fållat mina nya arbetsbyxor. De har nog "bara" legat 2 månader i väntan på inspiration...
Nu är det gjort och det märkliga är att det var inte ens jobbigt!

14.58
Nu har Aza och jag gått en lång, härlig runda i Fyllerydsskogen. Vi gick 5 km-slingan så totalt gick vi 7,5 km. Det tog oss 1timme och 15 minuter, jätteskönt. Nu ska jag ta mig en välförtjänt kopp te och läsa veckans reklam.

10.26
God Morgon!

Än så länge har det inte hänt så mycket i den Anderssonska familjen. Calle har åkt till Karlskrona för att tävla, Kjelle jobbar, Lisa sover och jag har manglat lite lakan och handdukar. Nu väntar strykjärnet på en omgång...

Planen för dagen är bl a långrunda med Aza i Fyllerydsskogen, matlagning och förhoppningsvis ett pass på Friskis &  Svettis i kväll. Men vi får se vad som hinns med.

Lördag 14/3

19.20

Promenaden vid skjutbanan gick mycket bra. Aza reagerade inte mer än att hon vinklade öronen och tittade efter ljudet. Vi hade sån tur att de började skjuta när vi var på väg dit. Sen gick vi fram och tillbaka på vägen. Efter en stund var det en kille som sköt på inskjutningsbanan som låg precis utmed vägen. Då blev det även skott på lite närmre håll. Aza reagerade lika lite på det. Efter en liten stund knappt ingen reaktion alls.

Efter promenaden var vi bjudna på fika hos Olsens familj i Solvrån. Och vilken fika sen! Conny hade bakat en kaka med päron i, och till det vaniljsås. Mmmm gott. Conny - du måste blogga receptet :-)))

Aza och Olsen lekte så det stod härliga till. De var lika envisa båda två., ingen ville ge sig. Inget bråk, bara lek. Så härligt att se två gårdshundar leka med varandra.

Conny har bloggat bilder på: dickolsen.blogg.se

Nu har vi ätit ryggbiff, potatiskroketter,rödlökssås och sallad.  Sen blir det Melodifestivalen. 

11.22

Oj oj oj vilken lång dag det blev i går. Jag skulle åka med jobbet till Borås för att gå på studiebesök hos en  tandläkare där.

Margareta hade bokat tågbiljetter till oss, tåget skulle avgå 9.06. När vi stod på stationen och väntade ropades det ut i högtalaren att tåget mot Borås/Göteborg var 2 timmar försenat!!!

Jaha, vad gör vi då? Jo, vi tar Charlottes bil och KÖR till Borås. Vi kom till studiebesöket "bara" 1 timme försent!!!

Summan av kardemumman var att Mondeon rullade 37 mil, helt oplanerat.  Tyvärr var jag inte hemma förrän 20.00. Lite sent att komma hem en fredagskväll. Hann precis till Let´s Dance!  Lisa var snäll och värmde mat till mig så att jag kunde slå mig ner och äta och dricka vin till Let´s Dance.

Nu kom Lisa och jag hem från stan. Vi har köpt knästöd till Lisa. Hon har så ont i knäna när hon går och är med på idrotten i skolan. Skolläkaren rekommenderade sådana här knästöd. Men inte var det billigt. 259:- styck!!!

I eftermiddag ska vi ut och gå vid skjutbanan i Bergunda för att vänja Aza vid skott inför kommande MH-test nästa helg. Har fått uppgifter om att det ska vara aktiviteter där i em.

Torsdag 12/3

18.42

Ska sluta att blogga,tror jag. Inget roligt utan kommentarer.

16.06

På förmiddagen var jag med Lisa hos tandregleraren. Han spännde kedjan som ska dra fram tanden som nu finns i gommen. Lisa lovade att hon nästa gång ska gå dit själv!!!

Efetr tandläkarbesöket åkte jag till Ninni på Häringeträsk. Där blev bjuden på fika med hembakade bullar, gott! Det blev en MASSA hundprat förstås. Bland annat om det stundande MH som sker nästa söndag 22/3. Så pratade vi om Azas valpning, om och när hon blir dräktig. Spännande!!! 

Sunna har faktiskt redan blivit lite rund om magen!!! Undrar hur många valpar som döljer sig där??? Tosse var lite stirrig så hon fick vara i hundgården.

När jag kom dit hoppade både Sunna och Tosse upp mot mina ben, med leriga tassar...Det löser sig sa jag, jag lånar en klädborste så är problemet ur världen. MEN det glömde vi... snyggt med bruna jeans med tassavtryck på när man storhandlar på ICA Maxi!

Väl hemma plockade jag upp maten och åt lite. Sen gick Aza och jag en sväng i Fyllerydsskogen och plockade blåbärsris att fylla ut påskliljebuketten med. Visst är det fint med en bukett blommor på bordet???

Nu har barnen kommit hem från skolan och vi har ätit mellanmål tillsammans. Nu väntar tvättstugan på mig, usch...


Måndag 9/3

Idag fyller vår älskade Aza 3 år!!! Hipp, hipp hurra!!! Grattis oxå till Achilles, Ambra och Angelique.

Aza ska få en "Birthdaycake" som jag köpt på Tex & Terry.

http://www.youtube.com/watch?v=7iArJm9gBvg


"Den stackars mannen"


Gartnervejens Frey af Aza

  

Azas son Frey



Azas son Frey, född i april 2008. Visst är han lik sin mamma? Så snygg dessutom!!!

Söndag 8/3

I går kväll kom Kjelle och jag hem från vår Polenkryssning vid 22-tiden. Vi har haft det jättebra och trevligt förutom sömnbrist...

Paret som bodde i hytten bredvid vår kom hem 4.30 och pratade högljutt om att tanten hade blivit slagen av någon i baren under natten. Detta tjatades om och om igen till 8.30 då de gick iväg för att äta frukost. Väggen mellan hytterna är lövtunn vilket innebar att vi hörde precis allt, hela tiden... Eftersom vi gick och lade oss vid 00.30-tiden så blev det inte så mycket sömn ;-/ Jag har alltid öronproppar  när jag ska sova borta. Deras tjat gick igenom ändå.

Ska försöka lägga in lite bilder från kryssningen. Ronnie och Stina, min bror och svägerska, hade bokat en riktig lyxhytt. Den var som ett stort hotellrum. Jättemysig, med dubbelsäng istället för våningssäng. Mousserande vin, fruktkorg mm. Kjelle och jag hade en "vanlig" hytt. Liten och trång så att man nästan fick cellskräck...


                   
         


Fredag 6/3

HALLÅÅÅÅÅÅÅÅÅ

Calle har som en av 14 blivit uttagna för tester till pilotutbildningen i Arvidsjaur! Detta ska ske 20/3 i Stockholm. Jättekul tycker vi. Grattis Calle :-)))))

Torsdag 6/3

12.53

Har väl inte så mycket att skriva om egentligen. Har varit och storhandlat på Maxi, varit på Apoteket och tankat bilen på förmiddagen.

Aza är för rolig: när jag bär in alla matkassarna från bilen så vill hon sitta i sin bur i bagaget!!! När jag är klar öppnar jag burdörren, hon hoppar ut och springer som en kanonkula in i huset igen!

Aza går så fint i koppel igen efter en del dragande i vinter. Denna förändring kom efter hennes halsmandeloperation. Vi hade sele på henne första veckan efter op. Märkte redan då att hon drog mindre. Vad kan detta bero på? Någon som vet?

              

Azas nyslipade klor!



Lovade en bild på Azas slipade klor. Visst blev det bra? Ninni vet hur långa klor Aza har haft...

Tisdag 3/3

Idag har vi varit med Aza på Tex & Terry och fått Azas klor slipade. De blev jättefina!!! Tjejen som gjorde det tyckte att klorna på framför allt framtassarna var väldigt långa. Hon slipade ner klorna tills strax utanför pulpan. Det går att slipa mer än man kan klippa med tång.

Hon berättade att nästa gång ska det slipas så att hon nuddar pulpan så att denna drar sig tillbaka. Vi ska dit om 2 veckor för att se hur snabbt Azas klor växer och då ska vi bestämma hur ofta vi ska slipa.

Nu är det Bygglov på TV4 som gäller. Tjingeling!

Gäster


Gäster


Söndag 1/3

Ännu en helg till ända. En mycket trevlig helg. I går kväll var det lite kompisar här. Vi är tre familjer som träffas varannan månad. Igår var det vår tur att ha gänget här. Vi brukar vara 13 personer om alla tonåringar är med, men i går var vi "bara" 11 personer.

Vi bjöd på fläskfilégryta med starka korvar, paprika och oliver. Tror att de flesta gillade det, var ganska "hot" i smaken. Till kaffet blev det Dajm-glasstårta, som är helt underbart god... Till det hela drack vi rött vin, eller öl. Whiskey till kaffet förstås.

Idag har jag varit lite trött faktiskt. Kom i säng vi 01.30-tiden och vaknade 06.00... Ju senare jag lägger mig ju tidigare vaknar jag. Konstigt va`? Tror att det är åldersrelaterat...

Slipper gå kvällskissningen med Aza i kväll!!! Jag bytte med en sömnig husse i morse, om jag tog morgonturen så skulle han ta kvällskissningen...

Go natt!

RSS 2.0