Tisdag

Har väl egentligen inte så jättemycket att skriva om. Har jobbat både måndag och tisdag så jag har inte hunnit med så mycket nyårsförberdelser. Kjelle och jag var på Maxi i kväll för att stooooorhandla till nyårsfesten. Det gick väl bra förutom att ALLA laktosfria mejeriprodukter var slut!!! Tydligen felbeställt, de hade fått hem alldeles för lite av allt! Men, men allt går att lösa, finns väl fler affärer...  Coop Extra hade vad vi sökte utom creme fraichen, men vi får äta liiite av den vanliga.

I morgon kommer familjen Hilding hit till oss, och det ska bli jättekul!!! Vi ska inleda nyårsfirandet med att åka till ävertyrsbadet vid lunchtid och följdaktligen äta lunch där. I morgon fm ska jag göra en megastor omgång med pastasallad som vi ska ha med oss dit! Det behövs med alla storätande badande, b la två 16-åringar...

Håller på att duka i finrummet men blev lite sugen på att blogga.

Ninni - du får nog fasen döpa valpen själv. MEN vi kallar den vad VI vill :-))))) För er som undrar så har Lisa och jag gett Ninni 1000 namnförslag på hundnamn på E, men inget duger!!!

Söndag kväll

Söndag kväll och arbetsskyggheten har drabbat mig! Jag har ingen som helst lust att jobba i morgon. Men jag vet ju att när jag väl är där går det hur bra som helst!!!

Vi har tillbringat ett par dagar i torpet och haft det sååå lugnt och skönt.  Där finns ingen tvättmaskin som pockar på uppmärksamhet, ingen dator...

Vi har promenerat och spelat spel och kollat på film. Vi kollade på gamla härliga Grease :-)))
 
I går på promenaden släppte vi Aza lös för att se hur det funkade med inkallningen. Det  funkade kanonbra varenda gång jag kallade på henne! Hon kom glatt springande till mig gång efter gång trots att jag glömt hundgodiset hemma!!!

Aza ville inte ligga hos mig i fåtöljen på kvällen, hon nonchalerade mig totalt. Tror att hon var sur för det där med hundgodiset tidigare på dagen...

I kväll har jag ägnat mycket tid åt berget med stryktvätt. Conny - det är väl värt ett glas rött???

Hur som helst, nu  får det bli Tv-soffan - tjingeling :-))))

Jul-flickorna


Glöggen var stark...


Lillejul

Åh vad vi har haft det mysigt i kväll, hela familjen. Vi har provsmakat både skinkan och snapsen. Skinkan var jättegod men snapsen var ingen höjdare. Kjelle brukar köpa årets julsnaps och det var inget lyckat köp denna gången. 

Efter maten satte vi oss och spelade Fia med knuff och hade hysteriskt roligt!!! Helt fantastisk vad roligt man kan ha med ett så enkelt spel som Fia med knuff. Lisa och jag skrattade så vi höll på att kissa på oss :-)))))))

Nu sitter familjen utspridd vid olika Tv-apparater och jag sitter ju framför datorn. I morgon förmiddag är det dags för det årliga JULBADET! Vi brukar åka till simhallen på julafton och bada, det är jättemysigt. Inte alls mycket folk utan lugnt och trevligt. Pesonalen i simhallen brukar bjuda på glögg och pepparkakor.

Från oss alla till er alla: en riktigt GOD JUL!!!

Vår fina julgran


Juleljus


Lördag

Vad underbart att komma upp tidigt en lördagmorron, nja hyfsat tidigt då (7.30). Nu har hela familjen ätit frukost och strax  bär det iväg till Maxi för inköp av julmaten. Calle och Lisa vill följa med!

Planen för idag är julstädning och julpyntning och fest i kväll. Vi är bortbjudna till en familj vi brukar umgås med familjevis, det kommer en 3:e familj som också är med i gänget. Totalt blir vi 13 personer, jättekul. Vi ska ha med oss varsin julklapp för 25:- som ska ingå i något tärningsspel där man knycker julklappar från varandra. Har inte full koll på hur det går till med det blir nog bra.

Har inte tid att blogga mer, Maxi väntar...

Fredag kväll

Jaaa, har väl inte så mycket att skriva om egentligen. Aza, Lisa och jag har precis varit på kvällspromenad. Lisa och Aza busar med en gosehund!!!

Aza kampar faktiskt :-))))))) Finns ju hopp inför MH-testet...

I em har jag mest kört omkring i bilen. Först lämna av Lisa hos frissan, sen till Fyllerydsskogen för en underbar promenad med Aza. Därefter till Ica Norremark för inköp av julgran som knöddes in i min  lilla bil!

Precis när julgransförsäljerskan och jag knölade in granen i min bil ringde Lisa och ville bli hämtad. Nu gick det emellertid INTE att hämta Lisa med gran + hundbur i bilen utan hem först och lämpa av granen och SEN hämta Lisa.

Och så fin hon blev i håret!!! Kanonsnyggt :-)))) ljusa slingor och klippning.

Sen hem och laga middag och nu är det fredag kväll med rött vin, skål Conny!!!!

Om kameran funkar kanske det kan bli en bild på Lisas nya hårfärg.....

Nöjd

Sitter här framför datorn och är så NÖJD!!! Jag är nämligen klar med ALLA julklappar, de ni:-)))))) För att fira detta ska jag strax gå en runda med världens underbaraste vovve:Aza. Ska bara äta en clementin först.

Kanske bloggar mer i kväll... om jag hinner.  Ska göra köttbullar och steka revben sen.  Ha det där ute i bloggvärlden!

20.29

Japp, köttbullarna är klara och revbenen inköpta. Steker nog revbenen i morron. Vi körde till Kvantum på Norremark och tog Aza med oss i bilen. Tanken var att vi skulle köpa julgran men julgransförsäljaren hade gått för dagen!!!

Ingen julgran blev det väl en härlig promenad för Aza och  mig.

Nu ska jag slänga mig i soffan hos min make... med ett glas rött!

Jaha?

Jaha, vad ska jag skriva om tycker ni? Kanske om jordskalvet som var i morse 06.20? Näää det skriver ju alla om.

Fast jag kan ju skriva att min käre make inte märkte det!!! Man kan tro att han är både blind och döv men det är han inte:-)

Aza, Lisa och jag tog vår sedvanliga kvällspromenad vid 19-tiden och kom hem med Växjös skitigaste jycke! Nä, tror inte det. Men smutsig var hon, alldeles svart om benen och under magen.
 
Usch och fy för detta vädret! Jag vill ha 25 cm snö och ett par minusgrader... 

Har varit duktig och strukit all tvätt som låg och väntade på mig :-))) Det du Ninni... det gör du oxå va?

Nu tror jag att Aza vill gå ut på kvällskissningsrunda! Natti!!!

Dålig kamera

Har försökt att lägga in bilder från glöggpartyt. Men kameran har visst lagt av. Det blev väldigt konstig färg på allt (rosa). Så därför blev det inte fler bilder, sorry. 

Före glöggparyt


Glöggpartyt i full gång :-)))


Efter glöggpartyt


Glöggparty!

Ja så var det äntligen dags för GLÖGGPARTYT!

Ninni, Lolo och Conny kom till mig klockan 15.00. Skjutsade av Lolos man Krister, ingen av mattarna skulle vara körbara efter glöggpartyts slut...

Här skulle det nämligen drickas glögg med stort G: Challes hemkokta glögg som är stark som in i...

Och vi har druckit glögg och vin, pratat  och skrattat och haft så trevligt, tycker jag iallafall. Tack snälla ni att ni kom till partyt och tack för de fina gåvorna.

Bonds husse stod innanför ytterdörren med Bond en liten stund medan mattarna hängde på sig kapporna. En himla go vovve och söt dessutom. Under tiden var Aza på promenad med sin husse. Vad hon nosade på hallmattan där Bond hade varit. Bond var inte kvar när Aza kom hem.

Stackars Lina som inte kunde vara med ;-/ vi saknade dig!!!

Jag ska försöka lägga ut lite bilder på glöggpartyt  nån gång under kvällen.

Snöbilder

Här kommer lite bilder på Aza i snön!



           

Kjelle har fått en ny systemkamera att använda i jobbet, men den går ju bra att använda hemma oxå :-)))

Julklappar

Nyss hemkomna från stan, har ätit lite och nu ska vi gå ut med Aza. Kjelle och jag har fixat en hel del julklappar idag. Det känns jättebra.
 
Blir ju inte så många julklappar nu när barnen är stora (13 år och 16 år). Det blir dyrare klappar istället.

Kjelle var riktigt duktig med tanke på att han var på julfest igår och kom hem 20.45 ordentligt onykter!!!

Nu ska vi ut i snön och leka med Aza! :-)

Omklädd soffa



Kjelle och jag har klätt om kökssoffan i kväll!

Aza gräver i snön



Lisa har gömt godis under snön som Aza får leta upp och gräva fram.

Lisas blåmärke


Lisas mun



Ser ni kedjan som ska dra fram hörntanden?

Lisas kommentar till kedjan: ''Blingbling''

Bättre idag

Tack alla ni som har hälsat till  Lisa :-)

Lisa mår mycket bättre idag.

Hon har lite ont i kinden som hon landade på i går när hon svimmade. Vänster långfinger gör ont också, och förstås i munnen där hon opererades. Men det finns bra värkmedicin att ta.

Vi planerar att Lisa ska gå till skolan i morgon. Men inte vara med på idrotten eftersom hon fick hjärnskakning av fallet i går.

Nu ropar Lisa att jag ska hjälpa henne med matte-läxan.

Vilken j*kla dag!

Idag var ju den stora dagen för Lisa. Det var dags för operation i munnen!

Högra hörntanden i överkäken (13) har inte kommit fram utan behöver lite hjälp på traven.

Själva ingreppet i munnen  under narkos gick finfint, men sen började det krångla till sig...

När Lisa hade vaknat till och suttit upp en stund och pratat var det dags för hemfärd, .Trodde vi, men icke.
 
 Då Lisa satt på sängkanten och jag plockade ihop mina grejor, svimmade hon!!! Hon föll handlöst framåt och landade raklång på betonggolvet. Usch vilken smäll!

Hon slog i både pannan och kinden rätt ordentligt och var avtuppad en stund. Tillbaks i sängen och ny nål i armen. Narkosläkaren kom efter en stund och beslutade att Lisa skulle ner till kirurgakuten.

Väl på akuten blev det läkarundersökning i form av kontroll av reflexer, pupiller, kraft i händerna mm. Allt detta pga av att Lisa hade en stroke när hon var 2 år.

Akutläkaren beordrade skallröntgen som senare visade sig vara ok. Därefter fick vi åka hem, då var klockan 20.30!

På väg hem svimmade  Lisa i bilen så Kjelle fick komma och bära in henne;-/  Lisa bäddades ner i sängen med fötterna i högläge! Hon är förbjuden att gå upp ur sängen utan hjälp!

Ja, jäklar vilken dag det blev. Jag är helt slut.

Sommarbild!



Så här mysigt har vi det när vi äter frukost på vårt soldäck :-)))

Hemma igen!

Nu är vi hemma igen efter en mysig helg i torpet. Kom iväg lite sent i fredags pga Kjelle som fått åka till Halmstad på ett akutjobb.

Väl där upptäckte vi att "dubbelgrannen" Gunnar inte bara skruvat upp värmen på elementen utan också ELDAT i kakelugnen!!! Tack snälla Gunnar :-)))

Har nog aldrig kommit dit på vintern och det varit så varmt och skönt i stugan!  Underbart!

I går kväll var vi bjudna till Lennart och Lena i Fågelmara. Jättetrevligt, vi blev bjudna på rökt rådjurskött och potatisgratäng! Supergott!

Efter middagen tog herrarnas whiskeyprovning vid. Lennart har MÅNGA olika märken på whiskey. Tyvärr så var ju jag schaffis så jag fick inget smaka ;-/

Nu har Aza och jag gått en härlig runda i gråvädret. Finns inget dåligt väder...  eller hur Conny?

Nu ska jag hoppa in i duschen för sen ska vi åka till Getnö Gård med mitt arbete och äta julbord! Första och enda julbordet för mig innan julafton. Alldeles lagom!

Aza får stanna hemma med Calle och Lisa!


Hemma igen!

Nu är vi hemma igen efter en mysig helg i torpet. Kom iväg lite sent i fredags pga Kjelle som fått åka till Halmstad på ett akutjobb.

Väl där upptäckte vi att "dubbelgrannen" Gunnar inte bara skruvat upp värmen på elementen utan också ELDAT i kakelugnen!!! Tack snälla Gunnar :-)))

Har nog aldrig kommit dit på vintern och det varit så varmt och skönt i stugan!  Underbart!

I går kväll var vi bjudna till Lennart och Lena i Fågelmara. Jättetrevligt, vi blev bjudna på rökt rådjurskött och potatisgratäng! Supergott!

Efter middagen tog herrarnas whiskeyprovning vid. Lennart har MÅNGA olika märken på whiskey. Tyvärr så var ju jag schaffis så jag fick inget smaka ;-/

Nu har Aza och jag gått en härlig runda i gråvädret. Finns inget dåligt väder...  eller hur Conny?

Nu ska jag hoppa in i duschen för sen ska vi åka till Getnö Gård med mitt arbete och äta julbord! Första och enda julbordet för mig innan julafton. Alldeles lagom!

Aza får stanna hemma med Calle och Lisa!


Lussekatter på gång...


Färdiga!!!



När Calle och Lisa kommer hem från skolan ska vi FIKA!!!

Miniblogg

I kväll har vi varit på glöggkalas hos Ninni och Hannes. Deras dotter Lilja har fyllt 1 år och firades med glöggkalas. Det var trevligt och gott (massa goda ostar, dadelkaka mm). 

Innan vi åkte till Häringeryd var vi på Maxi och veckohandlade... Inte så himla kul, men det gick bra.

Lisa och jag gick en runda med Aza i snöfallet när vi kom hem. Jättemysigt !!!   Och..... jag slapp att plocka upp maten som vi handlat :-))))))

Känner att jag börjar få ont i halsen, inget roligt alls. Hade tänkt åka till gymmet i morgon bitti och träna. Men jag får se hur det känns i morgon.

Go´natt

Aza



Sommarbild på Aza

RSS 2.0