Söndag 23/10

Nu är jag och mina tre flickor Lisa, Aza och Mine hemma igen efter en intensiv helg. I går var vi på 25-årskalas i Ronneby hos kusin Fredrik. På väg dit hämtade jag Lisa i Linneryd hos en ny klasskompis. Det var trevligt med god mat och dryck samt trevligt umgänge.

Måste berätta att dessa fina gårdshundar jag har är helt fantastiska med småbarn. Med på kalaset igår var Sonja 2 år. En jättegullig liten tjej på 2 år. Som var i sitt esse på kvällen. Hon sjöng, hopppade omkring, pratade, skrattade som glad unge gör på kalas. Trots att det var högljutt och emellanåt nära min hundar brydde de sig inte ett dugg!!! De lät henne klappa osv.

Kusinhunden Yesie tyckte däremot att det var lite jobbigt och försökte gömma sig bakom TVn...

Däremot hade Mine svårt att sova inatt då det var många nya ljud hos Johanssons. Så jag har varit vaken sen 04.00...

Idag efter frukost lämnade vi Ronneby och styrde bilen mot Bräkne-Hoby där det var inoff utställning.

Mines omdöme:

Elegant tik. Ganska bra huvud. Kunde ha kraftigare nosparti. Aningen ljusa ögon. Ngt lätta öron. Bra hals och rygg. Ännu grund och outvecklad i sin bröstkorg. Knappa vinklar fram o bak. Bra päls och färg. Behöver mer tid att utvecklas.
UKL 1

Azas omdöme:

Tik av bra storlek. Tilltalande huvud. Ngt ljusa ögon. Korrekt bett. Bra hals och överlinje. Kunde vara bredare i bröstkorgens nedre del. ngt brant o korset. Tillräckliga vinklar. rör sig OK. Bra päls och färg.

ÖKL 1 HP

Domare: Bengt-Åke Bogren

Bilder kommer kanske senare, de finns i Lisas kamera och hon ligger och sover så sött just nu :)

Så här trötta var de efter kalas och  utställning... får erkänna att jag vilat där innan dem:)

Tisdag 11/10

Har tränat lydnad med Mine idag. Vi tränade ligg-stanna-kvar. Började på grusplanen där några pojkar spelade boll. Vi var först 25 m ifrån sedan krympte jag avståndet till ca 5 m. Det gick jättebra! Belönade Mine med lek med kamptrasan som hon älskar.

Därefter gick vi till lekparken där det var några kvinnor med sina barn. Även där var det ligg-stanna-kvar, som gick kanonbra. De barnen som var närmst var bara någon meter ifrån Mine! Precis som innan belönade jag med kamptrasan. Det funkar fantastiskt bra att belöna med leksaken, så skönt att inte hålla på med godis.

I kväll ska jag på kryddparty hos min kollega Eva, ska bli spännande.

Söndag 9/10

Har varit en sväng i stugan denna helgen. Vi har fortsatt att arbeta med verandan. Målet är att vi ska ha den isolerad  och fått elen indragen innan vintern. Tanken är att så småningom sätta in en luftvärmepump som vi kan styra med sim-kort. Då kan vi höja värmen nåt dygn innan vi åker dit och komma fram till en varm och skön stuga.

Mitt arbete idag var att elda skräp i tunnan. Ett sant nöje för en pyroman som jag:) Ett utmärkt sätt att bli av med skräp i stället för att köra det till tippen. Det var ganska många gamla masonitskivor som brann upp idag...

Så har vi varit på kurs i kväll, Mine och jag. Vi bli bla lära oss att aktivera våra hundar i skogen på olika  sätt. Vi körde uppletande av godis eller leksak. Första gången gick rätt ok för Mine men andra gången gick det riktigt dåligt. Hon gick rakt ÖVER burken med godis, helt ointresserad. Det hade gått förbi en rottweiler precis innan och det var den hon sökte stället.

Cs tycker att det är dålig lydnad och dålig uppfostran på Mine. Samt att Mine är översocial, dvs låser sig vid att försöka hälsa på alla, hundar såväl som människor. Mine har from nu totalt hälsningsförbud. Gäller alla utom familjen, inräknat Johan och Linnéa. Så nu ska det jobbas hårt med lydnaden i veckan som kommer.

Nu börjar det bli dags för en kopp Rooibos-te.

Torsdag 6/10

Tog Mine med mig på en joggingtur för att rensa huvudet från tankar... men det gick väl sådär med rensandet. Men joggandet gick utmärkt trots regnet.

Mår inte så bra just nu, funderar mycket. Vill poängtera att det INTE har med arbetet att göra. Arbetet har varit räddningen många gånger när tankarna varit många och negativa.

Nu väntar duschen sen blir det att laga middag.


Onsdag 5/10

Har plötsligt fått en ledig eftermiddag! Har några timmars komp att plocka ut innan jag byter arbetsplats. Åt lunch med Calle innan jag tog Mine med mig på en promenad.

 Efter promenaden hängde jag upp lite tvätt och sen hittade jag inte Mine... Hon låg inte på nån av de vanliga platserna utan i gammelfarmor Esters gungstol!Söndag 2/10

Idag har Aza och husse åkt till stugan. Mine stannar här hemma med mig, Calle och Lisa. Det är nog inte så dumt att dela på hundarna emellanåt. Nu blir det bättre chans att träna Mine.

Vi har ju börjat vardagslydnadskurs hos Christel på CS-hundcenter. På denna kursen finns också Mines syster Dixi. Har ju inte kommit igång på allvar tidigare av olika skäl men nu jäklar...

Förra helgen var det MH-beskrivning för Mines del. Hon reagerade som jag väntat mig. Fick dock "fel" papper (originalet)  medskickat hem... Har lämnat det vidare men har inte hört om det kommit fram. Ett tack för hjälpen hade kanske varit på sin plats.

I morgon fyller vår finaste Lisa 16 år!!! Vi firade henne i går med tårta och önskemat, wookat kött, kyckling, grönsaker, ris och nudlar. Jättegott! Det blir frukost på sängen med presenter i morgon och någon god fika på kvällen.

RSS 2.0