Hundkurs

I kväll har Aza, Kjelle, och jag (Challe) varit på hundkurs i Furuby. På CS-hundcenter hos Christel Söderström.

Kursen heter "Ledarskap och relation". En mycket lärorik kväll har det varit. Vi började med 1,5 timmes teori, därefter gick vi ut för att praktisera vad Christel pratat om.

Christel är ungefär som Cesar Melan på TV4+.  Vi fick hemläxa till nästa tisdag: hunden ska kunna gå från bilen till träningsplanen med löst koppel!

Aza var lite lugnare än vanligt, kanske beroende på att där flera stora hundar, jag vet inte.

N är det läggdax, gonatt!

Stiliga Aza och Galne Gunnar


Aza vilar när vi beskär träden...


Visst blev det snyggt???


Resultat av häck- och trädklippning


Kalas

I går var Lisa och jag på Tinnas 5-årskalas. Kalaset hölls på Marklanda och var mycket trevligt. Där var både islänningar och svenskar, väldigt trevliga gäster allihop. En salig blandning av barn och vuxna.

Tinnas farmor Helga och Annelie hade bakat så det stod härliga till. Pappa Hannes hade gjort en rosa hjärtformad tårta, jättesöt! Tyvärr glömde vi kameran hemma så jag har inga foton från kalaset.

Sen var vi ute i hundgården och hälsade på Binkis och Cindra, jättesöta. Jag tror att Cindra flyttar till sina nya ägare idag. Hon var så söt att jag ville ta med henne hem. Aza fick vara hemma med Kjelle och Calle.

När vi kom hem gick jag en långrunda med Aza. Därefter åkte vi och hämtade kina-mat, jättegott.

Kvällskissningen med Aza tog tid, hon nosade så mycket att hon glömde kissa! Det fick bli två varv runt lekparken så hon fick kissa innan det var sovdags.

Nu är det stryktvätt som gäller.

Aza tittar på när matte och husse klipper häcken!


Azas dotter Gulveig


Älskade Aza


Bilder

Här kommer lite bilder från kräftskivan vi hade i lördags. Visst är Aza vacker, snyggast i världen tror jag!

I kväll har Kjelle och jag klippt häcken och Aza har varit med ute på tomten. Det är sååå trevligt att skälla på grannens katter. (tycker INTE matte). Men vilket arbete att klippa denna jättehäck! Vi hann  inte färdigt innan det blev mörkt så det blir till att fortsätta i morgon bitti. Då ska vi hyra släp och köra ut riset på tippen. Vi har klippt ner häcken mer än vi brukar, så nu kan vi faktiskt se UT från tomten. Härligt!

Kräftskiva


Snygging!


Vår vackra Aza


Kräftskiva

Idag är det lite trögt i familjen Andersson. Vissa har det jobbigare än andra... Det blev sent i säng i natt efter kräftskivan, ca 02.00.

Vi inledde det hela med en brännbollsturnering,  Aza satt bredvid brännbollsplanen och följde intresserat med i spelet. Därefter tog kräftätandet vid,  avbrutet med jämna mellanrum av sång och snaps. Vi åt faktiskt lite paj och sallad oxå.

Aza gjorde succé, hon charmade alla. Hon blev så ompysslad och kelad så hon var nästan i himmelriket.  "Hon skäller ju aldrig" var en kommentar som hördes flera gånger under kvällen.  Tur att alla katter höll sig undan, annars hade glorian halkat på sned!

Adde tog några fina bilder på Aza igår med sin nya kamera, lägger in dem när han mailat över dem till mig.

Idag har det varit regnigt och tråkigt hela dagen. Ganska bra egentligen för då kan ligga i sffan och kolla på OS utan dåligt samvete.

Framåt kvällen ska Aza och jag ut och promenera med Millis och Chilli, det ska bli kul. 

Stadsbesök

I fedags var Aza på besök i Växjö centrum för första gången. Oj vad många hundar och människor det fanns att titta på. Aza skötte sig exemplariskt. Vi väntade utanför Telia-butiken på Lisa och Kjelle som var inne och köpte en mobiltelefon. När vi hade väntat en stund gav Aza till ett skall och tittade på mig: hur länge ska vi vänta här? Förutom det så skällde hon inte alls.

När Lisa o Kjelle var inne i Telia-butiken var Erik Segerstedt från EMD där!!! Jättemånga tonårstjejer sprang in och ut i butiken för att titta!

Efter det gick vi en kort sväng längs Storgatan, eftersom det var Karl-Oskar dagarna var det väldigt mycket folk och trångt så vi åkte hem igen.

I morgon börjar vi att jobba igen, så Calle och Lisa får ta hand om Aza.

Aza och husse kollar på OS-handboll


Aza och Charlotte tittar på TV


Bloggdax

Ninni - jag bloggar!!!

Vilket ruskväder det har varit idag! När vi kom hem från vår förmiddagsrunda var både Aza och jag som nybadade. Det  rann om regnstället när vi kom in.

Aza har gjort stora framsteg vad det gäller regn. Hon klev ut i regnet utan en enda protest. Hon gick dock runt vattenpölarna istället för igenom dem.

I eftermiddag blev det ett besök på Häringeryd hos Ninni & co där vi blev bjudan på fika i vanlig ordning. Aza fick vänta i bilen eftersom mamma Sunna inte är så förtjust i andra hundar.

Aza busade med sin valp PXI (Eira) som har vuxit jättemycket sen vi såg henne senast. Det är nästan 6 veckor sedan vi såg PXI.

Snart dax för promenad, väntar bara på att regnet ska upphöra... Annars är det väl bara att dra på regnstället. "Det finns inget dåligt väder...)

Har tyvärr inga nya bilder att lägga in, kameran har åkt till Frankfurt!

RSS 2.0