Söndag 15/8

Vi är hemkomna efter en trevlig helg i Tollarp tillsammans med Lina, Cärla, Anna och Lorita. Vi har träffat sååå många gårdshundar!!! Alla möjliga varianter, stora, små, kort svans, ingen svans och lång svans. Många olika färgställningar och teckningar. Träffade 2 gårdisar som precis som Aza har brun nos!

Pratat med många härliga gårdshundsägare. En sak är gemensam: i stort sett alla gårdshundar sover i husses eller mattes säng=)

Idag var det utställning för tikar. Totalt var det 76 tikar som skulle bedömas... I Azas och Cärlas klass, öppen klass tik, var det hela 29 st!!! Domare var Karl-Erik Johansson, som jag aldrig ställt för tidigare.

Aza fick en 1:a med följande kritik:
Mentalitet:Mycket bra.
Vackert feminint huvud. Något lätta rosenöron. Bra bett. Bra hals, något sänkt rygg. Lång svans. Bra bröstkorg. Bra vinklar. Rör sig mycket bra.

De tikar som placerade sig på de 6 främsta platserna var mycket "biffigare" än Aza. De hade mycket kraftigare bröstkorgar. Jag tycker att de såg ut som små stridsvagnar... Aza är ju ganska stor gårdshund men idag räckte det inte till.

Jag tycker hur som helst att Aza är den vackraste dansk/svenska gårdshunden i hela världen!!!

Vi har haft en fantastisk tur med vädret, en kort regnskur i går kväll och lite, lite regn vid lunch idag. Varmt och skönt har det varit hela helgen. Vandrarhemmet var ok att bo på. Har inte bott på så många vandrarhem men det var väldigt enkel standard på detta.


Fredag 13/8

Försöker att komma på vad vi behöver inför helgens resa till Tollarp. Lisa, Aza och jag ska åka till gårdhundsklubbens årliga träff för första gången! Ska bli skoj att träffa andra gårdisar och deras hussar och mattar! Det allra trevligaste med denna helgen blir att få träffa Lina, Anna, Lorita och Cärla=)

Vi åker dit i morgon förmiddag och möter upp Lina & tjejerna där. Vi planerar att äta gemensam medhavd lunch och därefter kika på alla snygga gårdisar! På kvällen är det grillfest, ska bli gott och mysigt! Jag har köpt vin till Lina och mig. Tjejerna får Coca-Cola...

Inkvartering sker på Tollarps vandrarhem, där det finns särskilda djurrum!

På söndag ska både Aza och Cärla ställas ut. I samma klass för första gången!!! Spännande=)

Jag har två ost-skink pajer på gång i ugnen, ska bli gott.  Men det är så varmt i vårt lilla kök så jag håller på att rinna bort...

Önskar all en trevlig helg!


Söndag 8/8

Känner att det är dags att skriva några rader. Vi har haft en kanonbra och superskön semester. Vi har bara vilat oss, ätit och druckit gott=)

Semestern har mestadels tillbringat i stugan, där vi har solat och badat i massor! En bättre inledning på semestern vädermässigt kan man bara inte få.

En del besök har vi haft av släkt och vänner, alltid trevligt! Besök av Ninni med familj saknade vi dock, ni loooovade... Vi har varit på Öland två gånger, bägge gångerna i regn! Första gången var vi och åt kroppkakor, gott!!! Andra besöket var för att Lisa skulle vara med sin kompis en eftermiddag. Då passade Kjelle och jag på att besöka Ninni & co i husvagnen. Där blev vi bjudna på god fika.

I morgon börjar allvaret igen; dags att jobba igen.

Vi har ju bestämt oss för att köpa en gårdshund till. Gärna en vuxen eller halvvuxen tik. Det är lättare sagt än gjort eftersom Ninni gjort oss så kräsna... Vi vill ju ha en hund som är höftledsröntgad med status A eller B, utställningsbar (ej bettfel o dyl) samt mentalbeskriven. FINNS JU INTE!!! Jo, bara på Götängens kennel!!! Därför har vi funderingar på att eventuellt låta Ninni ta en kull till på Aza... MEN vi har inte bestämt oss ännu.

Nästa helg ska vi på Gårdshundträff i Tollarp och träffa en massa fina gårdisar!!! Vi ska dessutom få träffa Lina, Cärla, Anna och Lorita=)


RSS 2.0