Fredag 28/8

Trevlig helg :-))))


Torsdag 27/8

15.18
Det blev en trevlig lunchträff med Ninni på Café Coretto idag. Vi åt, pratade och gick igenom Azas protokoll från MH- testen i våras.

Sen gick jag in på Maxi och handlade det vi behöver.  Eftermiddagen har till viss del tillbringats i frisörstolen.  Nu har Lisa och jag precis avnjutit en fika på altanen :-)))

08.42
Oj oj oj, vilken bra film vi såg i går kväll. Vi brukar normalt sett inte sätta oss och titta på film en vardagskväll. Men Kjelle hade köpt filmen "Män som hatar kvinnor". Vi kunde inte bärga oss, vi ville se filmen med en gång. Det blev sen läggning, filmen är 2,5 timmar lång och såå spännande. Ni som inte har sett den rekommenderas att göra det.

Innan vi bänkade oss gick vi narurligtvis en runda med Aza. Koppelgående börjar bli bättre och inkallningen börjar att bli MYCKET bättre. Så skönt. Vi ska gå lydnad steg 2 hos  Christel i Furuby och vi börjar på tisdag 1 september. Hoppas nu inte att vi har för dåliga förkunskaper för steg 2. Steg 1 gick vi ju som bekant på Dixietown och det var  ingen bra instruktör i mitt tycke.

I dag på fm ska jag till Ninni och vi ska gå igenom protokollet från Azas MH. Det har inte hunnits med tidigare. Det har varit fullt upp med valpar mm. Ska bli intressant att få det förklarat  för sig.

Söndag 23/8

Hemma igen! Ninni - jag har överlevt resan!!!

Jag har varit på resa med mitt arbete. Vi har gjort en föreläsningskryss till Riga. En mycket givande och trevlig helg.

Det började med uppstigning 4.30 i fredags morse. Hämtning 5,45 och vidare transport med 6.40-flyget till Sthlm. Incheckning på färjan vid 10-tiden. Sedan lunch och föreläsningar till 19.00. Jag var först på en föreläsning om vårt dataprogram, OPUS. Därefter stod praktisk fotografering på programmet.

Middagen , som var tre-rätters, var utsökt. Sen var det underhållning av en kille som imiterade bla Elvis, Tom Jones och Magnus Uggla.

Lördagen såg ungefär likadan ut frånsett uppstignings-tiden. Vi hade paus på eftermiddagen från föreläsningarna. Då var det guidad tur i Riga. Först med buss sedan till fots i Gamla stan. Därefter föreläsningar igen till 19.00. Pust!

Kom hem vid 15-tiden i eftermiddag. Trött förstås, men det avhjälptes med en promenad i sällskap av Aza och Lisa.

Men, vi är lediga i morgon som kompensation för att vi har varit på kurs fre-lörd. Skönt!!! Tror att det får bli lite sovmorgon i morgon.

ps. här kommer en bild på mig i mina nya glasögon:Torsdag 20/8

Har haft en underbar ledig dag idag. Sol i massor... Inledde med att handla på Maxi. Dock ingen stooor-handling, Calle bor ju inte här hemma längre (:-

Var duktig på fm med tvätt, strykning mm. På em kom Ninni och fikade, vi hade ju som vanligt massor att prata om.
 
Vi är något irriterade på våra hundar som vi har haft bortbytta med varann... Fattar ni??? Aza har ju bott hos Ninni och Sunna hos oss.

Aza har tappat allt vad koppelgående heter och Sunna har börjat att jaga... Men allt går att träna, har fått ett betydligt bättre koppelgående hos Aza. Tränade inkallning i kväll efter promenaden. Gick faktiskt jättebra, men allt kan ju bli bättre.

Har packat min resväska inför morgondagen. Ska åka på föreläsningskryssning med jobbet fre-sönd. Flyger till Sthlm i morgon bitti och går på färjan vid 11-tiden. Föreläsning hela dagen och gemensam middag på kvällen. Föreläsning  lördag fm och stadsrundtur på lördag em. Forts föreläsningar lördag kväll samt gemensam middag. Åter i Sthlm söndag morgon, därefter tåg till Växjö.

Ska bli jättetrevligt att åka iväg med arbetskamraterna. Vi brukar ha så roligt tillsammans. Vi kan underhållla en hel tågkupé...


Onsdag 19/8

Nu är det länge sedan det blev något bloggat. Jag har helt enkelt inte haft tid. Calles flytt till Västerås har tagit både tid och kraft.

Det var i lördags 15/8 som vi åkte till Västerås med Calle och hans bohag. Älskade Aza fick naturligtvis hänga med. Vi åkte hemifrån 06.00 och var framme på Hässlögymnasiet omkring 14.00. Då hade vi stannat och rastat några gånger, bla ätit frukost vid Gränna.

Vi fixade och donade i lägenheten (23 kvm) hela eftermiddagen. Handlade lite grejor på IKEA och mat på Maxi. Tycker nog att vi fick till det ganska bra. Det blev faktiskt riktigt mysig i lägenheten. Ska lägga ut lite bilder senare i kväll.

Fredag 14/8

Vi har äntligen fått hem vår älskade Aza!!! Åh så härligt :-) Vi inledde med att duscha och tvätta henne... rysligt så brun hon var på det vita :-) Kan det bero på allt sorkgrävande???

Aza är inte särskilt grann i pälsen överhuvudtaget. Men det var likadant efter förra valpkullen (hos Jenni i Danmark) så vi vet ju att pälsen snart repar sig.

Det verkar som om Aza tycker att det är skönt att komma hem, vara utan valparna. Hon ligger i vår närhet och halvsover och njuter mest hela tiden.

Hinner inte blogga egentligen. Här är det full förberedelse inför Calles flytt till Västerås i morgon. Uppstigning 05.00 och avfärd så snart som möjligt. Vi har ca 43 mil framför oss i morgon. Vi kommer att sova över hos Calle innan vi styr kosan hemåt på söndag.
Aza vill vara säker på att få följa med till Västerås...

UtekökVi inviger vårt nybyggda utekök.

TV-mysSunna ligger och myser

Sunna simmarSunna var jätteduktig på att simma i havet.

T'ält-haveriVårt partytält har kollapsat...

Tisdag 4/8

Nu är kamerabatteriet äntligen laddat. Tänkte lägga ut lite bilder från Hällevikslägrets avslutning. Kanske ni kan ana hur duktiga alla gymnaster och ledare är. Det är en maffig syn när 300 gymnaster och ledare tågar in med svenska flaggan i förtrupp. Extra roligt att Calle blev tillfrågad att bli fanbärare.
"Tack Ola och välkommen "Peter" (Ny lägerchef nästa år)

Måndag 3/8

Då kan man lugnt luta sig tillbaka och konstatera att det är en hel vecka kvar till vi börjar arbeta... Sug på den alla ni som börjar jobba idag :-)))

Söndag 2/8

Nu har vi varit och hälsar på Aza igen. Denna gången fick vi träffa pappan till Azas valpar. Han heter Toragårdens Dalton och är urtjusig!!! En jättefin och trevlig gårdshundshanne. Trevliga ägare hade Dalton också.

Åh, vad vi saknar vår Aza... Sunna är en alldeles utmärkt stand-in för Aza, men ändå inte riktigt samma sak. Skulle faktiskt vilja ha BÅDE Aza och Sunna... Undrar var Ninni tycker om det? hi hi

I går var vi på Hällevikslägrets avslutning. Lägret avslutas alltid med en 1,5 timmes uppvisning där gymnasterna visar allt de har lärt sig under lägret.

Vår förvåning var stor då det visade sig att vår son, Calle, var fanbärare. Hade vi ingen aning om. Det är ju en ära att bära vår svenska flagga.

Det är första året Calle var där som underledare och inte gymnast. Som underledare tar man hand om gymnasterna, ser till att de stiger upp, äter frukost, kommer i tid till flaggan varje morgon, osv

Nu tror jag att solstolen kallar på mig :-))))

RSS 2.0