Söndag 5/4

I går var vi på prova-på-dag i Alvesta. Vi provade på lite IPO. Spår, lydnad o skydd. Först lite teori i klubbstugan. Sen fick vi gå ut och lägga spår som vi sedan gick med vår hund tillsammans med en instruktör. Jätteroligt. Sedan var det dags för korvgrillning i solskenet, gott!

Därefter vi fick se lydnad med Eva och hennes hund Jabba, Sen var det dags att prova på själva, med instruktör förstås. När det var dags för skyddet var alla hundarna trötta av värmen. Inte gårdisarna förstås!!!  Därför fick vi bara se skyddet och inte prova på det själva.

En mycket lärorik och trevlig dag blev det. Enda smolken i glädjebägaren är att jag glömde Azas läderhalsband och koppel på träningsplanen. Hoppas att någon såg det och tog in det.

Inspirerad av gårdagen la jag ett spår till Aza på gräsmattan innan vi gick förmiddagsrundan. Spåret gick hon kanonbra!!! Lugnt och fint. Jätteduktigt.

Har på Ninnis inrådan blivit lite mer fysisk i min uppfostran av Aza och det funkar! Hon är betydligt lättare att tillrättavisa nu. Känns skönt att veta det inte är fel att vara lite "hårdhänt" när det behövs.


     

     

  

14.42

Ringde till Eva på OG Alvesta och frågade efter Azas koppel. Hon ringde tillbaka efter en timme och berättade att hon kört dit och hittat det!!! Tack Eva!

Kommentarer
Postat av: jenni

det lyder spændende med lydnad, men hvad betyder skyddet ? OG TÆNK var det virkelig så varmt ? nej gårdiserne bliver ikke trætte :)

2009-04-05 @ 13:27:09
URL: http://www.gaardhunden.webbyen.dk
Postat av: Challe

Skydd innebär att hunden (oftast schäfer) ska söka av ett område och när hunden hittar figuranten ska hunden bevaka så att figuranten inte flyr. Lite förenklat men ungefär så.



Det VAR så varmt, 18 grader i skuggan. Helt underbart...

2009-04-05 @ 13:35:52
URL: http://azahara.blogg.se/
Postat av: jenni

ok det gør vi også med gårdhunde, på dansk hedder det rundering, gårdhunde er ret gode til det, fordi de ofte bruger flere sanser samtidig, gårdhunde både ser og snuser, og så bliver de SÅ glade når de finder figuranten, jeg har trænet det med aza på et enkelt kursus, dvs hun har prøvet det 3-4 gange

2009-04-05 @ 16:03:18
URL: http://www.gaardhunden.webbyen.dk
Postat av: Ninni

C-arbete = bitarbete.

Man börjar med att låta hunden rondera skul/värn (söka av),sedan bevaka figuranten och bita vid flykt. Man arbetar med hunden i försvar, så vill du ha den att ligga i byte, dvs jaktlusten i bettet

2009-04-06 @ 10:01:12
Postat av: Ninni

Här kan man läsa om IPO http://www.aktivhund.se/TavlingarProv/Grenar/ipo.asp?menuindex=7

2009-04-06 @ 10:06:21
Postat av: Ninni

Förresten, vad snällt gjort av Ewa H att leta upp ditt koppel!

2009-04-06 @ 11:47:36
Postat av: Challe

Jag uppskattar verkligen att Ewa tog hand om kopplet.

2009-04-06 @ 19:07:38
URL: http://azahara.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0