Onsdag 30/9

Tänk, sista dagen i september! Och jag som tycker att månaden precis har börjat. Men snart är det dags för Lisas födelsedag, 3 oktober. Födelsedagen kommer att tillbringas på Hjortsbergagården för Lisas del! Hon ska vara där på konfirmandläger över helgen.

Maken och jag ska unna oss dagspa på Stuvfenäs Gästgiveri på lördag. Mmmm, vad härligt det ska bli :-)) Vi inleder med lunch och sen blir det bla klassisk massage, jacuzzi mm.

Azas sår läker fint efter helgens "rumpåkning" på grusvägen som orsakade att det blödde lite från ena såret i helgen. Men nu ser det fint ut. Tänkte plocka suturerna på tisdag nästa vecka. Aza går under namnet "Fåntratten", ha ha ha.

Nu ska jag låsa in mig i sovrummet och slå in Lisas presenter :-)

Söndag 27/9

God Morgon! Eller God Förmiddag snarare!

Azas operationssår läker bra på ena sidan, men det sipprar lite blod/sårvätska på andra sidan. Har kollat suturerna och det är ingen som har släppt. Kanske det ändå har blivit en liten glipa i såret.

Men Aza är supersnabb på att "kasa rumpa" när hon har bajsat. Försöker att hindra henne från att göra så. Aza får inte vara utan sin "tratt" mer än när vi är ute på promenad. Kommer med andra ord inte åt att slicka på såren. Hon är för övrigt pigg och glad.

Fredag 25/9

18.00
Nu har jag anmält Aza till utställningen 31/10 i Växjö Tipshall! Lina - vi ses!!!

17.15
Idag är vår lilla Aza mycket piggare än igår. Aza fick sina förstorade analsäckar bortopererade i går. Hon har haft problem med överfyllda analsäckar en längre tid. Problemen yttrade sig i att hon slickade sig intensivt där bak och tömde analsäckarna på egen hand. Det luktar ungefär som... ja, obeskrivligt äckligt. Detta kunde hända var som helst i huset, i en säng, i soffan eller på finrumsmattan. Inte kul.

Så igår förmiddag for Aza och jag till Husängen Veterinär i Väckelsång. Det var veterinärerena Rolf och Claes som utförde ingreppet. Vi hämtade hem vår prinsessa klockan 17. Då var det inte mycket med henne. Hon var så ynklig, pep, gnällde och skakade i hela kroppen.

Rolf sa att de sprutat bedövningsmedel runt operationsområdet så hon skulle inte ha ont förrän idag. Men det hade hon ändå. Så i går kväll vid 21 gav jag henne smärstillande och en timme senare mådde hon bättre.

Idag har Aza varit riktigt pigg och glad och ätit med god aptit. Smärtstillande ger vi var 12:e timme. Det ska vi göra minst en vecka. Vår Aza ska inte ha ont. Funderar på om vi ska ha lite olja i maten för att smörja tarmen, så att det inte gör ont att bajsa.

Nu är det dags att gå en sväng med min vän, dammsugaren.

Jag önskar alla en trevlig helg!

Ninni - kämpa på med bäbisen. Kom den in så kommer den ut...

Tisdag 22/9

Jaha, så var det höst... Vilket omslag i vädret i eftermiddags! Vi har varit på lydnadskurs hos Christel igen. Medan kursen pågick började det blåsa ordentligt och bli kyligare. Duktiga Challe hade ju som vanligt alldeles för lite kläder på sig :-)

Lisa och jag snackade i bilen när vi åkte hem om att tända en brasa... men när vi fått mat i oss blev vi lite varmare så braspremiären får vänta lite.

Kursen ja. Den var ju som alltid givande när Christel är i farten. Hon är så jä..... klarsynt. Idag gjorde hon olika "stationer" till oss och våra hundar. Det var bla ligg, stanna kvar med olika sorters störning. Gå förbi en utsträckt hand med godis, utan att hunden ens får nosa! Sitt stanna kvar med störning, gå fot i slalom mellan koner mm.

Vi avslutade med koppelgående, jättenyttig träning för alla inblandade. Därmed är kursen avslutad.

Hoppas nu att vi får våra poäng i utmaningen av Ninni!!! En sent blommande Lupin!


Söndag 20/9

Vi har haft en helt underbar helg i stugan. Kanonfint väder och lagom mycket sysslor att sköta.Vi har bla klippt gräset, rensat rabatter, ställt undan trädgårdsmöbler och njutit av solen...

Onsdag 16/9

Nyss hemkommen från föräldramöte på Lisas skola. Rektorn pratade bla om betyg och betygskriterier. Därefter var det möte i resp klass. Lisas klass är pratig och surrig fick vi veta. Inget nytt där inte. Det har följt Lisa sen lågstadiet. Trots att det blev ny klassammansättning till 7:an... Verkar som om 95:orna är extremt pratiga... (undrar vad Lisa fått det ifrån???)

I går var vi kurs hos Christel igen. Det gick riktigt bra med Aza om man (jag) är supersträng HELA tiden. Måste visa tydligt vem som bestämmer (jag igen...)

Nu ska jag duscha och sen umgås med min kära dotter :-) Den väne maken är inte hemma ikväll.

Söndag 13/9

9.56
Vilken härlig dag det var igår. Både vädermässigt och händelsemässigt! (kan man skriva så?)

Dagen inleddes i skogen med Connie, Niklas och Olsen. Aza och jag kom dit vid 10-tiden. Då hade Niklas redan tänt en brasa och Connie lagt ett spår. Jag la två spår till Aza som hon sedan stressade sig igenom. Det är ju ett tag sen vi gick några spår, har mest tränat lydnad sista tiden.

Sen blev det fika och prat kring elden.

På kvällen var det kräftskiva hos Lotta och Adde. Trevligt som vanligt.

Nu är Lisa och Kjelle i Skogslyckans kyrka för uppstart på konfirmationsläsning. Jag ska ta och gå en runda med dammsugaren.

Fredag 11/9

21.18
Var nyss nere i källaren och fick se 4 tjejer med ansiktsmask... och gurkskivor på ögonlocken!!! ha ha ha

Hade tyvärr inte kameran med mig, så synd...

20.15
I kväll är Kjelle, Aza och jag portade från källaren... Lisa har GG (girl gang) med 3 tjejkompisar. De har ätit tacos i köket och sedan försvunnit ner i källaren. Det hörs en massa skratt och fnitter därifrån :-))) Det lär nog bli en sen afton eftersom alla 4 ska sova i vår gillestuga. Tur att det finns öronproppar!!!

Kjelle har stuckit bort till Lappen för fredagsbastu, så Aza och jag kollar på Idol och myser. Har lånat Lisas laptop att blogga ifrån; himla litet tangentbord. Eller är det kärringvarning för det ??? 

I morgon väntar kräftskiva igen! Trevligt :-)

Åh vad jag saknar min Calle ;-(


Cirkushunden AzaVi har en egen cirkushund i vår familj!

Nyskördat!Nu har jag skördat mina "självsådda" prydnadspumpor :-)))

Fredag 4/9

19.16

Vår Aza är ju inte riktigt klok. Börjar nästa tro att hon har en bokstavskombination.. Aza har precis varit ute en lite kisse-sväng med Lisa, kommer ner i källaren till mig...     och HOPPAR upp på skrivbordet! Precis som hon gjorde på utställningen i påskas.

Ja, se den vovven :-)))

15.10

JIPPI, i kväll kommer Calle hem från Västerås! Åh, vad vi längtar efter den förlorade sonen. Nu är det 3 veckor sedan vi hjälpte Calle att flytta till Västerås. Känns som nyss samtidigt som det känns som evigheter sen. Konstigt va?

Calle har lämnat önskemål om maten för hela helgen. Bacon-purjolökspaj med tomatsallad ikväll. Grillat kött i morgon, samt kladdkaka till fika i morgon em. Det är ju bara för den ömma modern att kavla upp armarna och sätta igång!

I tisdags började Aza och jag lydnadskurs steg 2 hos Christel i Fururby. Gissa vem vi mötte där? Jo, brorsan Bond! Jättekul att syskonen går samma kurs.

Snacka om skillnad på kursledare!!! Dixietown ligger ljusår efter Christel. Det är en ung tjej på kursen med en Golden som gick samma kurs som oss i våras. Hon är lika missnöjd som jag med den förra kursen.

Nu är det hårdträning som gäller. Christel ställer krav på oss hundägare. Aza och jag ska bla träna på "ligg" som vi inte tränat alls förut.

Nästa gång vi kommer till kursen ska vi gå från bilen med vår hund okopplad. Puh, hur ska det gå med "BråttomAza"???

Vi tränade på det igår och det går bra om jag är jättesträng mot Aza. Aza är ju en hund man måste var sträng med, annars nonchalerar hon mig.

Nähä, nu har jag inte tid med det här mer. Måste göra pajdegarna... Det fanns ett önskemål från Calle att göra en extra paj att ta med till Västerås...

Vill även denna fredagen önska alla en trevlig helg! T.o.m trögisarna Connie och Ninni :-)))

RSS 2.0