Torsdag 30/4

Åh vilken underbar start på dagen... Vaknade 06.00 och kände mig pigg och utsövd. Det händer inte så ofta.

Klockan 06.15 gick maken och jag ut på hundpromenad i det strålande solskenet. 4,5 km senare var vi hemma igen och väckte barnen och åt frukost. Kan man få en bättre start på dagen???

Strax ska jag hänga tvätt, sen blir det lite städning...

Jag vill önska alla en trevlig Valborgshelg, må så gott i vårvärmen!

Fredag 24/4

Ska strax cykla in till stan. Jag ska på After Work på Bishop Arms med mina kollegor + ett gäng från ett annat ställe. Det ska bli kul.

Sen i kväll ska vi fira Kjelle som fyller år idag med god mat och gott rött vin. Till dessert blir det Budapest-längd från Broqvists konditori. Mmmm gott.

Den där Budapest-längden skulle jag hämtat när jag cyklade hem från jobbet, men det glömde jag... glömske-fia. Det fick bli en tur med bilen tillbaka till stan.

Aza ligger och solar sig i uterummet.


Tisdag 21/4

Idag säger vi grattis till Ninni på Götängens kennel. I går kväll födde Sunna 4 fina valpar.Två tikar och två hannar. Ni kan se dem på marklanda.blogg.se

Tv-mys



Aza och Calle myser och kollar på Tv.

Exotisk bricka á la Andersson



Detta var GOTT!

Mmmm, härligt



Medan Kjelle snickrar på andra sidan huset passar jag på att sola...

Söndag 19/4

Aza var i Helsingborg i fredagskväll och blev parad med Toragårdens Dalton. Det var Hannes som var där med henne. Hannes lämnade av Aza hos oss omkring klockan 23! Stackars Hannes, vilken fredagkväll han fick.

Eftersom Kjelle och jag åkt till stugan tidigare på eftermiddagen fick Calle och Lisa ta hand om Aza i helgen. Det klarade de med bravur, som vanligt. Men det var tyst och konstigt i stugan utan vare sig hund eller ungar. Men samtidigt väldigt avslappnat och lugnt.

I går kväll gjorde vi oss en erotisk bricka, förlåt exotisk ska det ju vara... Till det njöt vi ett gott Chilenskt rött vin.

I eftermiddag har vi varit på Dackegymnasternas våravslutning. Vilken show de bjöd på, helt fantastisk. Temat i år var Mamma Mia. Killarna dansade till "Lay all your love on me" med simfötter på!!!  Sen blev det ju trampetthopp osv.

Vi har precis ätit dessert: maränger, glass och chokladsås, mums!!!

21.13
Vi håller tummarna för Azas mamma Sunna som är på gång med valpning. Vi följer med stor spänning Ninnis blogg om Sunnas valpning: marklanda.blogg.se

Går nog inte och lägger mig än på länge, måste ju läsa hur det går för Sunna.


Tisdag 14/4

Aza har blivit kidnappad!!!

Av Ninni... som var här vid 18-tiden och hämtade Aza. Ninni har en tanke på att åka till Toragårdens Dalton med Aza i morgon eftermiddag. Vi är ju inte hemma då så det blir lättare för Ninni på det här viset.

Men hjälp vad tomt det är här hemma utan Aza. Tror ni att jag klarar av att gå en promenad utan att ha ett koppel att hålla i ???

Nu ska jag dock stryka lite till innan jag provar min nyinköpta walkingskor.

Påsktårta



Lisa har bakat och dekorerat påsktårtan :-)

Yesie



Azas "kusin" Yesie!

Påskafton 11/4

Glad Påsk!!!

Långfredag 10/4

Idag har Aza och jag varit på vår första utställning. En inofficiell utställning i Bergunda Ridhus.

Där träffade vi bla Lina och Cärla. Lillla goa Cärla, hon är så fin.

Det var lite smånervöst, har ju aldrig gjort detta förut. Aza gjorde något som hon var ensam om: hon HOPPADE upp på bordet när domaren skulle titta på henne.

Aza fick följande domarutlåtande:

Feminin tik. Bra huvud och uttryck. Bra hals, stark rygg. Kort kors vilket gör att bakbenssteget blir alltför kort och underställt. Utmärkt  benstomme, bra kropp som ej får bli högre i hullet. Utmärkt temprament.

Domare var Kjell Carlbrant.

21.14

Aza ligger och myser framför TV-n med Kjelle. Själv ska jag ta mig till köket och kolla till påskskinkan i ugnen. Finns det något godare än påsk/jul-skinka???

Gick en sväng med Aza vid 19-tiden, vilken underbar kväll! Ljummet i luften, fågelsång och bara Aza och jag på vår promenad. Det är så skönt att gå ensam ibland.

I morgon tar vi sovmorgon... skönt.

Vi ska gå till Chilli i morgon förmiddag för att kolla om Aza är parningssugen nu.

Torsdag 9/4

Glömde skriva innan: Aza tycker om öl!!! Hon fick slicka på mitt finger som jag doppat i öl. Hon tyckte verkligen om det.
Det måste vara något hon lärt sig i Danmark, eller hur Jenni???

Nybadad Aza



Aza har blivit schamponerad och balsamerad inför morgondagens utställning :-)))

Torsdag 9/4

Kort blogg idag. Städar, lagar mat osv inför påskhelgen.

Aza har varit och besökt både Bond och Chilli men inte visat något intresse för parning. Ninni tror att det blir parning i helgen. Tyvärr kan inte jag följa med eftersom jag har annat bokat sen tidigare. Himla synd, hade ju så gärna varit med.

Var på lydnadskurs igår, utan Aza då hon höglöper. Det  var kontaktövnnigar vi ska göra hemma, början till koppelgående mm.

I morgon är det ju utställning i Bergunda Ridhus. Spännande. Aza ska bli badad i kväll så hon är ren och fin till morgondagen. Trodde att ägaren (Ninni) skötte sånt...

15.35

Nu har jag städat och påskpyntat lite grann.

       

Tisdag 7/4

Gick till Bond för att hälsa på tidigare i kväll. Anledningen var att kolla om Aza var redo för parning. Vilket hon inte var... Det blev lek och bus varvat med morr och skäll från Aza.

Kjelle var där med kameran och tog en massa bilder. På många bilder kan man bara se ben och koppel på, ha ha.

Nu ligger Aza i sin korg och vilar. I morgon ska vi till Chilli och se om Aza mer redo.

  

  

Söndag 5/4

I går var vi på prova-på-dag i Alvesta. Vi provade på lite IPO. Spår, lydnad o skydd. Först lite teori i klubbstugan. Sen fick vi gå ut och lägga spår som vi sedan gick med vår hund tillsammans med en instruktör. Jätteroligt. Sedan var det dags för korvgrillning i solskenet, gott!

Därefter vi fick se lydnad med Eva och hennes hund Jabba, Sen var det dags att prova på själva, med instruktör förstås. När det var dags för skyddet var alla hundarna trötta av värmen. Inte gårdisarna förstås!!!  Därför fick vi bara se skyddet och inte prova på det själva.

En mycket lärorik och trevlig dag blev det. Enda smolken i glädjebägaren är att jag glömde Azas läderhalsband och koppel på träningsplanen. Hoppas att någon såg det och tog in det.

Inspirerad av gårdagen la jag ett spår till Aza på gräsmattan innan vi gick förmiddagsrundan. Spåret gick hon kanonbra!!! Lugnt och fint. Jätteduktigt.

Har på Ninnis inrådan blivit lite mer fysisk i min uppfostran av Aza och det funkar! Hon är betydligt lättare att tillrättavisa nu. Känns skönt att veta det inte är fel att vara lite "hårdhänt" när det behövs.


     

     

  

14.42

Ringde till Eva på OG Alvesta och frågade efter Azas koppel. Hon ringde tillbaka efter en timme och berättade att hon kört dit och hittat det!!! Tack Eva!

Fredag 3/4

Härlig dag idag, framför allt vädermässigt. Var hos frissan efter jobbet i eftermiddag. När jag kom hem fick vi besök av Ninni och Lilja, jättetrevligt.

Ninni konstaterade det som jag trodde: Aza löper!!! När det blir parning får Ninni avgöra, men troligen nästa vecka. Spännande :-)))

I morgon blir det OG Alvesta och prova-på dag på IPO. Det får bli tidig uppstigning i morgon...


Kvällspromenad i Fyllerydskogen



Vilket underbart väder det har varit idag! Har arbetat i trädgården hela eftermiddagen,  härligt att göra vårfint där oxå :-)

RSS 2.0