Gårdisar i olika storlekar


Prisutdelning i "Snabbaste hund" som Aza sjävklart vann!!!


En trött vinnare!


Tävlingsträning...

Vi och Aza ligger i hårdträning inför "snabbaste hund" på kennelträffen på söndag. Idag gick det inte så bra. Vi var som vanlig på ängen utanför tomten. Hetsade Aza och så skulle hon i  väg. Hon tvärvände och SPRANG IN på en granntomt!!! 
Inte till mig hur jag än kallade. Förmodligen hade hon fått nos på en kanin.  Hon kom tillbaka efter en liten stund, jätteglad.

Vi la ner träningsförsöket för ikväll, var ju inte någon idé.

Ninni, plantera INTE  ut kaninspår på söndag!!! Då blir det inte tal om någon parning och valpning för Azas del i din ägo!!!

Tänk på det...

Nyfiken Aza!


Finns här något ätbart?


Kommer det nån därborta?


Aza vaktar gården


Vackert väder

Idag blir man så glad, ledig från jobbet och fint väder!!! Nu ska Aza och jag gå ut i trädgården och rensa ogräs, härligt!

Aza har blivit duktig på att INTE skälla på kaniner och katter men tycker fortfarande att de ska jagas!

Ninni, du får inte luras, vi har ju tränat Aza stenhårt på 25 meter. Så kan du ju inte göra.

Vilken helg!!!

Oj oj oj vilken helg det har varit. Helt suverän!

I fredags eftermiddag åkte vi till stugan, efer en stund kom Calles tjej Jossan dit också. Det var första gången vi träffade henne och det var ett mycket positiv  möte. Jossan är en trevlig och go tjej som vi gärna träffar fler gånger.

Lördagen blev en arbetsam dag med snickeri för Kjelle och trädgårdsarbete för mig. Jag eldade skräp i tunnan och luktade som en rökt böckling efteråt!!!

Lördagen avslutade vi i jacuzzin på Möre Hotell, åh så härligt. Kvällen tillbringades framför TVn.

Aza var med oss ute hela dagen och njöt av sitt märgben som fick på lördagsförmiddagen. Hon såg sååå ledsen ut när vi andra åkte iväg för att bubbla. Stackars Aza!

Idag fortsatte arbetet på den inslagna vägen dvs snickeri, trädgårdsarbete och eldning. Hemfärd vid 15-tiden, vi var nämligen bortbjudna 18.00 till Ninni, Hannes, Tinna o Lilja  på Häringeryd.

ÅH vilken mat vi blev bjudna på, duvbröst och gås!!!  Klyftpotatis, sallad och kall sås till. Mmmmm supergott!!!

Var så mätt när vi kom hem att jag tog en Samarin för magen. Orkar nog inte lägga mig riktigt än, ska gå en runda med Aza också.

Aza i skogen


Träningsdag

Idag har vi varit ute i skogen vid Häringeryd och tränat hundar. Första gången för mig och Lisa, jättekul!

Vi fick lägga spår och sedan gå med hunden och spåra föremålet som jag lagt ut. Aza var jätteduktig!!! Det var så roligt att det ska vi göra här i skogen hemma också.

Sen var det korvgrillning över öppen eld, jag tappade i vanlig ordning min korv i brasan. Men, men, jag fiskade upp den så att jag fick något att äta.


Barnen grillade maschmallows och stoppade i sig.

Sedan körde vi uppletande (tror jag att det heter) på alla hundarna utom Aza. Hon har lite för dåligt föremålsintresse så det funkade inte. Men vi ska träna på det också.

Det var en mycket trevlig och givande förmiddag i skogen. Kanonfint väder!!!

Därefter var det dax för Mission Impossible: att köpa byxor till Lisa. Vi lyckades till slut! Hon hittade ett par jeans på Bik Bok. Lite dyrare än jag hade tänkt mig, men hon tyckte om dem så då fick det bli så.

Väntar på att Ninni ska höra av sig, det skulle visst bli lite ridning i kväll.

Azas dotter PXI (Eira)


Äntligen

Idag har jag äntligen börjat jobba. Det gick ganska bra. Som tur var hade jag stillasittande arbetsuppgifter idag. Magen är bra, men fortfarande jätttrött. Jäkla campylobacter!!!

I tisdags var på hundkurs hos Christel Söderström i Furuby. Väldigt bra hundinstruktör. Vi övade  bla på "sitt kvar" och gå några meter från hunden.

Vi fick läxa till nästa gång: hunden ska sitta kvar i bilen med öppen baklucka och öppen burdörr medan vi går två varv runt bilen. Sen är det varsågod att hoppa ut ur bilen.

Hunden ska ligga bakom bilen, gå två varv runt osv. Helst med störning, andra hundar, barn , bollar mm.

Vi tränande på det igår och det gick kanonbra!!! Aza är jätteduktig!

På söndag ska vi på spårkurs hos Christel, det ska bli mycket intressant att se hur Aza klarar det. Säkert jättebra. Vi sak har 60 st snitslar med oss dit. Det fixade jag redan igår.

Nu ska Aza och jag gå ut och plantera växter som jag köpte på torget igår. Det är prydnadskål och "silvertrassel". Ska be min käre son att bära fram plantjorden åt mig. Är ju som bekant lite klen just nu!

Hemma

Ännu en tråkig dag i hemmet. Får inte börja arbeta ännu - magen inte riktigt ok. Måste ringa och få ett sjukintyg eftersom jag har varit hemma 1 vecka nu.

Men det är ju bra för Aza, hon får ju sällskap hela dagen!

Vet inte riktigt hur jag ska fördriva tiden idag, är lite för pigg för att ligga i sängen.

Jag ska i alla fall leta upp Lisas svarta jeans som har försvunnit!!! Har redan tittat under soffan och där fanns de inte! Ska göra en djupdykning i Lisas rum, de kan ju finnas i röran någonstans!

Har glömt kameran i stugan så jag har inga nya bilder att lägga in, skittråkigt!

Nähä - börja leta jeans nu!

Aza och Challe fikar


Inte alls död

Ninni har tänt ett ljus för min döda blogg - du kan släcka det nu för den är inte alls död! Den har bara varit lika sjuk som jag :-(

Idag har jag faktiskt orkat gå HELA brorundan med Aza. Vi gick t.o. m FÖRBI en farbror med stavar!!!

Aza är ju som vanligt pigg och glad. Hon har hittat något spännande under vårt uterum. Hon springer till gaveln och så in under. Väl under uterummet skäller hon väldigt intensivt på något. Vad? Jag tror att det är en kanin som bor där. Det har det gjort tidigare år.

I eftermiddag ska jag försöka en ännu lite längre runda. Måste testa lite vad kroppen går för efter en vecka i stillhet.

Ninni - är ljuset släckt nu? Annars...

Grattis

Vi gratulerar Ninni och Sunna till de söta och fina pojkarna Dixon och Dante!

I det här huset blir det inte mycket gjort just nu. Är fortfarande ganska dålig efter helgens sjukhusinläggning. Magen är inte bra och resten av kroppen seg, trött och tung.

Aza springer runt benen på mig och vill att vi ska gå eftermiddagsrundan. Det ska vi strax göra, tror att magen är lugn just nu ;-/

Tänkte avlasta Calle o Lisa med hundpromenaderna, de har tagit många av dem nu när jag är sjuk. Bägge två är väldigt förkylda och hostiga så de får vila i eftermiddag.

Hoppas att den väne maken kan handla lite ikväll, det är TOMT i kylskåpet.

Föräldramötet i Lisas skola och klass i kväll hinns nog inte med. Jag kan inte gå dit i alla fall.

Nä, nu får det nog bli en runda med Aza-tassa!


16.23
Det blev Lisa som tog em-rundan med Aza. Hon och kompisen Emma skulle ut och gå med varsin hund. Emma tog med sin mormors hund Lady. Hoppas att de kommer snart, Lisa ska klippa sig 17.30 och ska hinna äta först.

Spänd förväntan

Idag följer vi Azas mamma Sunna via Ninnis blogg:     marklanda.blogg.se

Sunna ska valpa när som helst nu (tror jag)! Det är så spännande att följa med via bloggen.
 
Tur i oturen får jag lov att säga. Jag är hemma och är sjuk denna veckan. Har fått några äckliga campylobacter i magen med sjukhusvård  som följd. Kom hem från sjukhuset i går men är fortfarande rätt risig i kistan.

Jag får väl säga som vår gode vän Tomas "det som inte dödar, det härdar".

Nu har jag inte tid att skriva mer, måste följa Sunna

Åh, vad varmt här är tycker Aza


Aza hjälper till att renovera stugan!


RSS 2.0